David Cameron, speriat că angajatorii britanici se bat pe români

Premierul Marii Britanii, David Cameron, vrea ca Regatul să le spună un "nu" hotărât muncitorilor imigranți din Estul Europei. Tinerii britanici nu sunt pe deplin capabili să concureze cu muncitorii est-europeni silitori, pentru că primilor le lipsesc calificarea și priceperea, argumentează conservatorul.

Prim-ministrul Regatului Unit crede că este "o realitate crudă" aceea că tinerii din Marea Britanie ar putea "rămâne în urmă", fără să se bucure astfel de beneficiile redresării economice. El precizează că în fabricile britanice peste jumătate din muncitori vin din țări precum Polonia, Lituania și Letonia, scrie The Telegraph. "Nu-i poți învinovăți - a adăugat Cameron - vor să muncească, vor o slujbă, vin la noi și au parte de ele".

Autoritățile britanice estimează că în insulă se află în prezent între 100.000 și 150.000 de români și bulgari.

Conservatorii lui David Cameron cunosc în prezent o perioadă mai nefastă în sondajele de opinie, iar discursul său a devenit unul mai nuanțat, pliat pe cerințele britanicilor celor mulți care nu mai vor imigranți din Est. Un episod asemănător ale loc în Franța, acolo unde socialiștii, bătuți în unele sondaje chiar și de partidele de extremă-dreapta, au dezvoltat o retorică radicală cu privire la romii din Hexagon.

"Dar ca țară ceea ce suntem datori să spunem este 'nu'. Haideți să rezolvăm probleme sistemului nostru educațional, în așa fel încât să formăm tineri absolvenți de liceu și facultate care să fie capabili de asemenea munci", a mai declarat Cameron.

Ultima ieșire a lui Cameron face notă discordantă cu poziția exprimată de primarul Londrei, Boris Johnos, care spunea despre sine că este, probabil, singurul politician pregătit să recunoască că este pro-imigrație. El a subliniat că tinerilor britanici le lipsește etica muncii pe care o au imigranții, cei dispuși să facă muncile "de slugă" pe care localnicii le refuză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel