David Cameron răspunde scepticilor: Demisionez, dacă...

Premierul David Cameron a promis că demisionează dacă nu va reuși, până în 2017, să organizeze un referendum în care britanicii să se pronunțe ”pentru” sau ”împotriva” rămânerii în Uniunea Europeană.

Cameron a spus că nu va exclude subiectul referendumului din negocierile privind noua coaliție de guvernare, după ce unii conservatori s-au arătat neîncrezători că David Cameron ne va permite cetățenilor să-și exprime opțiunea cu privire la apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, conform The Telegraph.

Liderul UKIP, Nigel Farage, spune că premierul Cameron nu are de gând să se țină de cuvânt și a făcut promisiunea doar pentru a calma spiritele în prag de alegeri.

La un eveniment cu susținătorii Partidului Conservator, Cameron a recunoscut că alegătorii sunt sceptici în ceea ce privește promisiunea făcută de el în ianuarie, aceea de a renegocia relațiile Marii Britanii cu UE înainte de referendumul decisiv.

David Cameron insistă acum că acest subiect va fi o linie roșie în orice negociere pentru un viitor guvern și că va demisiona dacă nu va reuși să se țină de cuvânt.

”Nu voi ceda niciodată în această privință. Nu voi fi premierul unui guvern dacă nu reușesc să-mi duc până la capăt promisiunea unui referendum (...) Am fost foarte clar. Nu voi continua ca prim-ministru decât dacă voi fi absolut sigur că acest referendum va fi despre în interiorul (UE) sau în afara ei. Nu pot s-o spun mai clar decât atât”, a declarat Cameron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel