David Cameron dorește garanții pentru Marea Britanie, în cazul unui nou Tratat UE

David-Cameron.-s
David-Cameron.-s

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii,  a ameninţat că nu va semna niciun nou tratat european dacă nu va obţine "garanţii" suficiente pentru ţara sa.

Potrivit BBC News online, prim-ministrul britanic a insistat că, dacă statele din zona euro doresc să folosească "instituţiile europene" pentru salvarea monedei unice, vor trebui să ofere o serie de "garanţii" Marii Britanii.

Liderul de la Londra a subliniat: "Dacă statele din zona euro vor avea nevoie de un nou tratat european, atunci în mod clar trebuie să existe garanţii pentru Marea Britanie, iar eu voi insista pentru interesele britanice". Cameron a explicat că scopul prezenței sale la summitul UE este de "promovare şi apărare a intereselor britanice".

Reacția lui David Cameron răspunde astfel propunerii avansate de către preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel de modificare a tratatelor europene prin introducerea unor noi reglementări şi sancţiuni în zona euro, pentru a garanta stabilitatea financiară pe termen lung în cadrul uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel