David Cameron critică dur execuțiile din Arabia Saudită

David Cameron a criticat luni cele 47 de execuții care au avut loc sâmbătă în Arabia Saudtiă, printre care și cea a unui cleric șiit, caracterizând criza dintre Riad și Teheran 'extrem de preocupantă', informează Agerpres.

'Să fim clari, condamnăm pedeapsa cu moartea în orice circumstanțe și asta este valabil și pentru Arabia Saudită. Intervenim mereu pe tema pedepsei cu moartea și Ministerul Afacerilor Externe a făcut-o foarte clar cu această ocazie', a spus Cameron cu prilejul unei deplasări în estul Londrei.

Tensiunile în regiune provocate de executarea șeicului Nimr Baqer al-Nimr sunt caracterizate drept 'extrem de preocupante' de către primul ministru.

'Ne dorim stabilitate în Orientul Mijlociu și relații bune între diferite țări, pentru că este esențial pentru soluționarea crizei din Siria, sursă a atâtor probleme', a subliniat David Cameron.

După ce Londra s-a retras la începutul lunii octombrie de la o licitație care viza modernizarea sistemului penitenciar în Arabia Saudită, pe fondul criticilor privind situația drepturilor omului în această țară, relațiile dintre Marea Britanie și Arabia Saudită s-a tensionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel