David Amess din partidul lui Boris Johnson, înjunghiat la biserică, a murit. Reacția premierului - VIDEO

Un deputat din partidul lui Boris Johnson, înjunghiat la biserică. UPDATE / A murit Captură Video Sky News
Un deputat din partidul lui Boris Johnson, înjunghiat la biserică. UPDATE / A murit Captură Video Sky News

Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali în circumscripţia sa.

UPDATE 4

Ancheta privind uciderea deputatului britanic David Amess, înjunghiat vineri în timpul unei reuniuni electorale, într-o biserică la aproximativ 60 km est de Londra, a fost încredinţată serviciilor antiteroriste, a anunţat vineri seara poliţia locală, relatează AFP.

'Ancheta este în faza incipientă şi este condusă de ofiţeri din cadrul direcţiei antiteroriste', a declarat şeful poliţiei locale Ben-Julian Harrington, în cadrul unei conferinţe de presă. Un suspect în vârstă de 25 de ani a fost arestat imediat la faţa locului, unde a fost găsit un cuţit, a precizat şeful poliţiei locale, adăugând că anchetatorii vor stabili dacă acesta a fost sau nu un act terorist'. 

UPDATE 3 

Premierul Boris Johnson îşi exprimă şocul şi tristeţea

Premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat vineri şocul şi tristeţea cu privire la uciderea deputatului conservator David Amess, înjunghiat în timpul unei întâlniri electorale, la aproximativ 60 de kilometri de Londra, relatează AFP.

Inimile noastre sunt foarte şocate şi triste astăzi, după dispariţia deputatului Davis Amess, care a fost ucis în timpul mandatului său parlamentar, într-o biserică, după aproape 40 de ani în slujba electoratului său şi a Regatului Unit, a declarat şeful guvernului conservator într-o scurtă intervenţie televizată.

UPDATE 2

Deputatul britanic David Amess şi-a pierdut viaţa vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP.

UPDATE 1

'Încă este în biserică şi nu ni se dă voie să intrăm să-l vedem. Pare să fie într-o stare foarte gravă', a declarat consilierul conservator John Lamb.

Reacţii din partea politicienilor britanici

'O veste oribilă şi profund şocantă, a scris pe Twitter liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, în timp ce premierul conservator Boris Johnson a suspendat o reuniune cu miniştrii săi. 

'Gândurile mele sunt la David Amess şi la familia sa în aceste momente teribile. Ne rugăm pentru recuperarea totală a deputatului David Amess. Este o veste şocantă', a reacţionat fostul lider conservator Iain Duncan Smith.

"Sir David a fost un om mare, un mare prieten, un parlamentar extraordinar, ucis în timp ce îşi exercita îndatoririle democratice", a reacţionat Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii.

"Cel mai grav aspect al violenţei este lipsa de umanitate. Fură bucuria lumii şi îi poate lua dintre noi pe cei pe care îi iubim cel mai mult", a afirmat, la rândul său, Rishi Sunak, ministrul britanic de Finanţe.

Știrea inițială

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat. Suspectul a pătruns în incinta unde se desfăşura o reuniune a aleșilor locali, organizată la Biserica methodistă Belfairs, în oraşul Leigh-on-Sea, scrie Sky News.

Parlamentarul primeşte îngrijiri la faţa locului. Poliţia a anunţat arestarea autorului atacului, spunând că nu sunt căutaţi şi alţi suspecţi.

Biroul deputatului David Amess a confirmat că acesta a fost înjunghiat, însă fără să ofere alte detalii. În acest moment nu este clar în ce stare se află. 

David Amess este deputat pentru Southend West din 1997 și a intrat pentru prima dată în parlament în 1983.

Incidentul aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În anul 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa. În 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

Doliu în familia lui Boris Johnson. Acum o lună a murit mama premierului

Charlotte Johnson Wahl, mama premierului britanic Boris Johnson, a decedat la vârsta de 79 de ani, a relatat cotidianul The Telegraph. 

Johnson Wahl, care era pictor profesionist, a murit luni la un spital din Londra, a scris publicaţia, care citează o declaraţie din partea familiei.

Cum a fost descrisă mama premierului



În 2019, la congresul anual al Partidului Conservator, Boris Johnson a descris-o pe mama sa drept o autoritate superioară în cadrul familiei.

Voi cita autoritatea supremă din familia mea - mama mea - şi apropo, pentru elevii curioşi în legătură cu divizările din familia mea pe subiectul UE, vreau să ştiţi că am păstrat asul în mânecă - mama mea a votat pentru 'ieşire' (a Regatului Unit din UE, n.red.), a spus Johnson cu acel prilej.

Diagnosticată cu boala Parkinson



Potrivit publicaţiei britanice citate, Charlotte Johnson Wahl fusese diagnosticată cu boala Parkinson când avea vârsta de 40 de ani.

Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deşi merg mult la spital. Încă reuşesc să pictez, cu toate că mâna mea va face brusc o mişcare care este absolut neintenţionată şi acest lucru aproape mă face să plâng, declara ea într-un interviu acordat în 2008 pentru The Telegraph. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel