Daune morale de 3.000 de euro pentru un elev din Buzău, de la liceul unde învăța, după o postare pe Facebook

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un fost elev al Colegiului Național "B.P. Hasdeu" din Buzău va primi daune morale în valoare de 3.000 de euro după ce a fost nedreptățit de unitatea școlară în urma unei postări pe Facebook.

Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Ploiești și este definitivă, marcând un precedent important în lupta pentru drepturile elevilor.

În 2018, Andrei Voicu, elev în clasa a XI-a, a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip în care apărea o profesoară de desen, însoțit de un comentariu critic la adresa instituției de învățământ. Ca urmare a acestei postări, elevul a fost sancționat cu o medie de 2 la purtare pe primul semestru.

Cu toate acestea, părinții lui Andrei au decis să conteste decizia școlii în instanță, susținând nevinovăția fiului lor. Succesul a venit în urma unui proces îndelungat, în care Curtea de Apel Ploiești a decis că Colegiul Național "B.P. Hasdeu" trebuie să plătească daune morale de 3.000 de euro fostului elev.

Reprezentanții cabinetului de avocatură care l-a reprezentat pe Andrei în instanță au transmis că victoria nu aparține doar lui Andrei, ci tuturor elevilor care se confruntă cu nedreptăți în sistemul educațional. Ei au subliniat importanța respectării drepturilor și libertăților elevilor și și-au reafirmat angajamentul de a continua să lupte pentru un mediu educațional corect și pozitiv.

Această decizie vine în urma unei alte hotărâri pronunțate de Tribunalul Buzău în aprilie 2023, care a obligat Colegiul Național "B.P. Hasdeu" să radieze mențiunile nedrepte din evidențele școlare ale lui Andrei și să plătească daune morale și cheltuieli de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel