Datoria publică a SUA a depăşit 15.000 de miliarde de dolari

datorie
datorie

Potrivit ultimelor statistici, datoria publică a SUA a depășit 15. 000 de miliarde de dolari, fapt ce reprezintă  99% din PIB-ul  pe anul 2011. Informaţia vine în contextul în care Comisia mixtă a Congresului american însărcinată cu reducerea deficitului bugetar are în vedere să propună un act normativ pentru realizarea de economii la bugetul de stat de cel puţin 1.200 de miliarde de dolari în următorii 10 ani.

Dacă acest act nu va fi adoptat până la 23 noiembrie, legea actuală prevede că aceste economii de 1.200 de miliarde de dolari se vor realiza începând cu anul 2013 în acelaşi interval de 10 ani, dar vor fi împărţite în mod egal între sectorul apărării şi toate celelalte sectoare.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a avertizat că ar putea revizui perspectiva 'stabilă' pentru ratingul băncilor americane din cauza expunerii lor pe pieţele europene cu probleme. 'Dacă actuala criză a datoriilor din zona euro nu va fi rezolvată la timp şi în mod ordonat, perspectiva pentru băncile americane se va înrăutăţi. Riscurile pentru un şoc negativ sunt în creştere', a avertizat Fitch.

Potrivit agenţiei de evaluare, băncile americane şi-au redus expunerea pe băncile europene în ultimul an, însă rămân în continuare expuse pe marile state ale Uniunii Europene şi pe principalele bănci, în special pe cele din Franţa, ceea ce ar putea să le coste dacă criza din zona euro va continua, scrie Agerpres.

Agenţia precizează că primele cinci bănci americane aveau la finele celui de al doilea trimestru o expunere de 188 miliard de dolari pe Franţa, dintre care 114 miliarde numai pe băncile franceze. De asemenea, expunerea aceloraşi bănci pe Marea Britanie se ridica la 225 miliarde de dolari, dintre care 51 miliarde de dolari numai pe bănci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel