Datoria istorică a Germaniei către România, pe masa CNCD

Profesorul elveţian de origine română Radu Golban a depus o plângere la CNCD, în care acuză Universitatea de Vest din Timișoara de discriminare. După ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, Radu Golban a fost eliminat de la UVT, pe motiv că activitatea sa publicistică ar "deranja" cea mai puternică economie a Europei.

În plângerea adresată lui Asztalos Csaba Ferenc - președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării  -, economistul cere "să se constate ca fiind discriminatorie Decizia Consiliului Facultății de Științe Politice din data de 23.10.2012", prin care a fost înștiințat "că nu va mai putea susține cursuri în cadrul Universității, întrucât activitatea sa publicistică ar aduce atingeri Germaniei".

Radu Golban preda de peste 11 ani la UVT, unde a susţinut cursurile la disciplina "Economie mondială, Politicile UE, Negocieri şi conflicte", departamentul Relaţii internaţionale şi studii europene, linia de predare în limba germană, din cadrul Facultății de Științe Politice.

Vezi istoricul cazului aici: Caz revoltător: De ce Radu Golban a fost înlăturat de la UVT

Contactat de DC News, Gheorghe Clitan, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul UVT, nu a dorit să comenteze acest caz, spunând că "este problema dlui Radu Golban". Rectorul UVT, Marilen Pirtea, nu a putut fi contactat pentru a oferi explicații.

Vezi aici întreaga plângere transmisă de Radu Golban către CNCD.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel