Datele a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook, făcute publice hackerilor. Informațiile ajunse pe grupul lor de discuție

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Datele a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost publicate pe un forum de discuție al hackerilor.

E vorba aici de nume complete, numere de telefon, locație, adresă de e-mail și date biografice. Specialiștii avertizează că datele pot fi folosite în comiterea diverselor infracțiuni, precum cea de fraudă, citează b1.ro

Datele au fost publicate pe respectivul forum ascuns de către unul dintre useri. 

Informațiile provin din 106 țări, printre care 32 de milioane de useri din Statele Unite, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India. 

Un oficial Facebook a declarat pentru Business Insider că datele au fost obținute din cauza vulnerabilității pe care rețeaua a avut-o în 2019. Compania a transmis că a rezolvat problema în luna august a aceluiași an.

Deși sunt vechi de câțiva ani, informațiile pot fi folosite de "infractorii cibernetici", susține Alon Gal, de la firma de securiate cibernetică Hudson Rock, cel care a făcut descoperirea.

"O bază de date de o asemenea dimensiune, conținând date private precum numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook, ar ajunge cu siguranță la entități rău intenționate", a avertizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel