Date vaccinare accesate. Concluziile Corpului de control al premierului transmise către DIICOT

Corpul de control al premierului Florin Cîțu a sesizat procurorii în legătură cu ceea ce a depistat în urma controlului efectuat la Ministerul Sănătății. Iată concluziile transmise către DIICOT.

Vlad Voiculescu i-a cerut consilierului onorific Ştefan Voinea să acceseze Registrul Electronic Naţional de Vaccinări. Acest acces s-a produs neautorizat, registrul având o protecţie specială. Pe lângă foarte multe date personale, conţine şi elemente ale unei rețele informatice protejate de statul român, în principal de STS. Accesarea s-a făcut de pe un IP privat, de pe un laptop privat care nu avea autorizaţie de acces. Cei doi sunt în vizorul procurorilor DIICOT.

"Vorbim despre verificări realizate de Corpul de control al premierului, unde, evident, există şi nişte specialişti. Aceştia au realizat verificările respective după ce domnul colonel Valeriu Gheorghiţă l-a informat pe premierul Cîțu că sunt nişte probleme cu nişte date care se doresc a fi accesate, cerute şi care ar trebui validate şi de factorii cu răspundere din minister şi că s-ar fi şi întâmplat lucrul acesta pentru că, din Ministerul Sănătăţii, cineva a accesat, cineva a şi pus pe platformă anumite date care proveneau din acest registru, date care, degeaba spune Vlad Voiculescu, ar fi fost publice. Chestiunea a fost evidenţiată de cei din Corpul de control că nu era aşa, că erau date care nu ar fi trebuit să apară public", a spus jurnalista Adina Anghelescu, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Evident că au avut loc, în cadrul acestor verificări de către Corpul de control, şi nişte audieri. Au fost ascultate persoane, s-au cerut documente de la INSP. Erau patru persoane care puteau accesa printr-un cont anume (monitorizare_minister) şi trebuia şi o parolă. Această parolă i-a fost dată lui Ştefan Voinea la presiunea domnului Vlad Voiculescu, care ar fi fost făcută asupra celor de la INSP. Există indicii la dosar cum că această presiune ar fi fost realizată", a mai spus Adina Anghelescu.

Vezi AICI informațiile transmise către DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel