Date ȘOCANTE. Cifrele arată cât de BRUTALI sunt polițiștii americani

Americanii protestează de aproape două săptămâni în numele lui George Floyd, un cetățean de culoare ucis de un polițist alb, în speranța că manifestațiile vor opri abuzurile și rasismul din Statele Unite.

Floyd a fost unul dintre mulții americani uciși de polițiști anual în țara tuturor posibilităților, transmite CNN. Totuși, în țările dezvoltate și civilizate, aceste incidente sunt extrem de rare.

Comparațiile statistice arată că poliția americană împușcă, arestează sau încarcerează mai mulți oameni decât alte state similare ca economie, bunăstare sau liberate de exprimare. Într-un index care cuprinde țări din grupul G7 și alte țări dezvoltate, SUA ies în evidență, iar americanii de culoare sunt afectați disproporționat.

2. -imagine fara descriere- (cnn_chart_ucideri_25434000.jpg)

Sursa: CNN

De 6 ori mai mulți americani mor în custodia poliției decât în Marii Britanii. Într-un an 1.348 de cetățeni ai SUA mor în astfel de condiții (12/100.000 arestări), în timp ce doar 13 britanici mor în custodie (2/100.000 arestări).

1. -imagine fara descriere- (cnn_chart_ucideri2_86196100.jpg)

Sursa: CNN

Când vine vorba de folosirea armelor, polițiștii americani împușcă mortal 31 de oameni/10 mil. locuitori, de treizeci de ori mai mult decât polițiștii germani.

În plus, polițiștii americani folosesc forța de aproape patru ori mai mult în cazul oamenilor de culoare decât în cazul albilor. Astfel, polițiștii fac apel la forță de 273 de ori/100.000 de cazuri când vine vorba de negri, însă în cazul albilor cifrele scad la 76 de ori/100.000 de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel