EXCLUSIV  Dată alegeri locale şi parlamentare. Kelemen Hunor: ABIA atunci pot avea loc

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a spus la ce dată crede că pot fi organizate alegerile locale şi parlamentare. 

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a vorbit, la DC News TV, despre data la care ar putea fi organizate cele două rânduri de alegeri: localele şi parlamentarele. 

"Dacă situaţia sanitară ne va permite, atunci cred că la sfârşit de noiembrie, început de decembrie trebuie să organizăm alegerile parlamentare şi nu trebuie să prelungim mandatul cu trei luni. Pot fi prelungite aceste mandate cu maximum trei luni, dar asta înseamnă că până în 11 martie 2021 trebuie să facem alegerile, ceea ce, dacă mergem pe experienţa acestui an, înseamnă că atunci s-ar putea să fie un nou val de epidemie.

Deci din acest punct de vedere nu se poate spune dacă trebuie amânate sau nu alegerile parlamentare. Vom vedea în funcţie de evoluţie, dar eu aş prefera să avem alegeri la termen la sfârşit de noiembrie – început de decembrie fiindcă altfel vom organiza alegeri şi campanie în februarie-martie. Iar alegerile locale ar trebui să le organizăm, dacă ne permite situaţia din ţară, undeva în septembrie – octombrie, anul acesta", a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel