Dată alegeri locale. VOT în Senat

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Decizie în Senat privind data alegerilor locale. 

S-a votat în Senatul României proiectul privind data la care vor avea loc alegerile locale. Pe data de 27 septembrie ar urma să aibă loc alegerile locale. Asta a decis, astăzi, Senatul. Urmează ca proiectul să ajungă şi la Camera Deputaţilor - camera decizională.

Este un proiect depus de către UDMR, acolo unde a fost respins un amendament al celor de la USR care propuneau ca alegerile locale să aibă loc timp de două zile, anunţă România TV. A fost respins acest amendament iar data la care vor avea loc alegerile locale va fi 27 septembrie, dacă şi Camera Deputaţilor va da vot favorabil proiectului. 

Ce modificări au fost aduse în comisii



Propunerea iniţiată de UDMR a fost modificată în timpul lucrărilor din Comisiile de specialitate ale Senatului, cu unele amendamente susţinute şi de Autoritatea Electorală Permanentă. Conform acestor amendamente, se prevăd măsuri pentru asigurarea siguranţei şi a sănătăţii tuturor persoanelor participante la procesul electoral, atât a cetăţenilor cât şi a membrilor secţiilor de votare. Un alt amendament prevede ca buletinele de vot să fie tipărite de Monitorul Oficial, o noutate în reglementarea privind alegerile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel