Darius Vâlcov: Nu trebuie să mai acceptăm MCV

Ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov, crede că România nu mai are "de mult" nevoie de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și ar trebui să nu-l mai accepte.

Întrebat, la Realitatea TV, cum crede că va "suna" raportul MCV, care va fi prezentat miercuri, Vâlcov a răspuns, conform Agerpres: "România nu mai avea de mult nevoie de rapoartele MCV. Cred că acceptăm în continuare acest raport, dar nu ar trebui să o mai facem"

Comisia Europeană va publica miercuri raportul oficial privind progresele înregistrate de România și Bulgaria în zona reformei judiciare și a luptei anticorupție.

Informații neconfirmate apărute în presă spun că ultimul raport MCV va sublinia progresele înregistrate de România, va critica Parlamentul și atacurile unor politicieni la adresa justiției.

Raportul MCV critică Parlamentul şi corupția unor magistrați

La începutul lunii ianuarie, în prima ședință CSM la care a participat în calitate de președinte, Klaus Iohannis a spus că ridicarea MCV trebuie să fie un "obiectiv major" al sistemului judiciar.

"În ultimii ani însă, rapoartele MCV au constatat progrese importante realizate de aproape toate instituțiile din justiție și de aceea cred că este timpul pentru o schimbare. Stimați membri ai CSM, astăzi, în fața dvs, declara cu responsabilitate că a venit momentul ca România să fie evaluată cu obeictivitatea pe care o merită și să se constate că acele condiționalități, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite. Așadar, obiectivul sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare", a arătat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel