EXCLUSIV  Darie Cristea: Ce apreciază de fapt românii la Uniunea Europeană

Sociologul Darie Cristea a dezvăluit la interviurile DC News care sunt principalele lucruri pe care românii le apreciază la Uniunea Europeană.

Darie Cristea spune că în primul rând românii apreciază la Uniunea Europeană dreptul de a călători, dar și dreptul de a munci. Sociologul a mai vorbit la interviurile DC News și de spre neîncrederea în instituțiile europene și în cele naționale.

"Românii apreciază în primul rând la Uniunea Europeană dreptul de a călători și dreptul de a munci, care sunt niște atuuri foarte pragmatice pe care românii le simte foarte bine de când ne-am integrat în Uniunea Europeană. Pe de altă parte, e adevărat că pragmatice cum sunt, sunt și principiile findamentale ale construcției europene.Sunt foarte multe țări, inclusiv la noi, se simte un tip de scădere la nivel de încredere în instituțiile europene, dar în același timp dacă ne uităm pe sondaje e oo scădere și în instituțiile politice naționale. Scăderea de încredere e peste tot, iar la alea naționale de multe ori scăderea de încredere e mai mare decât la cele europene", a spus sociologul Darie Cristea la interviurile DC News.

Răspunsul complet în video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel