Darea în plată a unei părți din Cartierul Francez, a cincea încercare în Consiliul General

Primăria Capitalei
Primăria Capitalei

Darea în plată a unei părți din Cartierul Francez, ca urmare a faptului că Primăria Capitalei este obligată de instanță să plătească o datorie de 115 milioane de euro către familia Constanda, va fi supusă votului consilierilor generali ai Bucureștiului, pentru a cincea oară.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General al Municipiului București (CGMB) se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în plată a unei părți din Cartierul Francez, în urma unei decizii a Curții de Apel București.

Până acum, toate cele patru tentative ale primarului general de a obține această dare în plată au eșuat, pentru că mai mulți consilieri nu au fost de acord.

În 3 august, primarul general, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, dar şi ministrului Finanţelor şi şefilor Parlamentului, despre situaţia financiară a Primăriei Capitalei, generată de datoria de 115 milioane de euro către familia Constanda, transmite Mediafax.

Ce a declarat Gabriela Firea

„Situația financiară a Capitalei este pusă în pericol azi de decizii luate acum 16-17 ani, cand primari erau domnii Traian Băsescu și Adriean Videanu. Pe scurt, noi toți bucureștenii trebuie să-i plătim omului de afaceri Costica Costanda 115 milioane de euro, în urma unei decizii definitive pe care a obținut-o în instanță, legată de Parcul Bordei și Cartierul Francez. O sumă uriașă de care nu dispunem”, a spunea, la acel moment, Gabriela Firea.

Concret, primarul general al Capitalei cere măsuri necesare pentru soluționarea acestei situații, fie prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale Municipiului București, prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, a sumei de aproximativ 98 milioane euro, necesară pentru stingerea datoriei către Costică Constanda (conform prevederilor art. 29 din OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice), fie prin majorarea plafonului de garantare a împrumuturilor, astfel încât Municipiul București să se împrumute pentru acoperirea cheltuielilor de investiții, conform prevederilor legale în vigoare, urmând să achite din sumele alocate de la bugetul de stat datoria către Costică Costanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel