EXCLUSIV  Daraban: E prima dată când un Guvern face așa ceva! Ne furăm singuri căciula

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României atrage atenţia asupra unei premiere în România, din punct de vedere legislativ.

Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a declarat, în cadrul dezbaterii “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”, organizată de către DC Media Group, că, acum, este pentru prima dată în ultimii ani când Guvernul face ceva legat de digitalizare. 

"Cred că e pentru prima dată în ultimii şase ani când aud că acest subiect a intrat pe agenda publică la modul cel mai serios. Noi de şase ani tot vorbim despre clasamentul Eurostat, că România e pe ultimul loc la digitalizarea administrativă. E pentru prima data când un guvern a pus pe agenda publică această problematică şi salutăm acest lucru. Noi ne confruntăm cu această lipsă de digitalizare la nivelul tuturor instituţiilor.

De exemplu, la 1 august 2019, la Registrul Comerţului erau 968.510 societăţi care figurau active şi în funcţiune. Şi la aceeaşi dată depuseseră bilanţul 706.144, deci unde era diferenţa de 262.000 care repet, figurau active şi în funcţiune la o instituţie a statului, iar la altă instituţie erau depuse cu 262.000 de bilanţuri mai puţin. Ce să înţelegem? Am văzut instituţii care nu pot accesa baza Registrului şi viceversa.

Ne furăm singuri căciula", a atras atenţia Mihai Daraban.

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel