Dănileț: Sistemul judiciar are o singură instituție independentă

cristian-danilet dece
cristian-danilet dece

Judecătorul CSM Cristi Vasilică Dănileț crede că modul în care se fac numirile de procurori-șefi la Ministerul Public permite intruziunea politicului în Justiție și propune renunțarea la astfel de norme juridice, pentru a reda puterile singurei instituții cu adevărat independentă din sistemul judiciar: Consiliul Superior al Magistraturii.

"Constat o ipocrizie în discursul politic. Pe de o parte sunt politicieni care se laudă sau mimează că ar proteja independenţa justiţiei, pe de altă parte ei înşişi folosesc norme juridice pe care le critică. Exemplul cel mai clar este cel al numirii procurorilor şefi de la aceste structuri anticorupţie: DNA, DIICOT, Ministerul Public, în general. Foarte mulţi critică aceste dispoziţii care permit intruziunea politică. Ministrul Justiţiei este cel care propune, CSM-ul - secţia de procurori doar dă un aviz consultativ, iar preşedintele ţării este cel care ia decizia. Eu cred că sunt politicieni care îşi doresc cu adevărat independenţa justiţiei trebuie sărenunţe la aceste norme juridice. Se pot modifica, într-o noapte, dacă vreţi, şi puterile să revină într-adevăr la singura instituţie care în momentul de faţă putem spune că este independentă, care aparţine sistemului judiciar, şi anume CSM", a declarat magistratul, joi, la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 Tv.

Judecătorul Dănileț a vorbit și despre scandalul revocării procurorului Lucian Papici, mărturisind că declarațiile lui Victor Ponta pe acest subiect l-au "speriat" "pentru că dacă premierul vine şi transmite un mesaj de neîncredere în privinţa independenţei justiţiei, e grav".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel