Danileț și Ghica încasau și când nu lucrau. Toni Neacșu: "Din silă…"

Cristi Danileț și Alina Ghica au beneficiat, în 2013, în cele trei luni în care au fost revocați din  CSM prin votul a 1.600 de judecători, de salariu și diurnă. Danileț a primit chiar și decontarea chiriei. 

Lumea Justiției scrie că membri CSM au votat ca Ghica și Danileț să nu mai participe la ședințe din 26 februarie 2013, după cum arată un comunicat al instituției. Participarea la ședințe ar fi presupus și completarea foilor de prezență, în baza cărora ar fi urmat să-și ia salariile.

LuJu precizează că în răspunsul CSM este o justificare a faptului că judecătorii Danileț și Ghica și-au primit salariul. În comunicat, Consiliul subliniază că "demersul celor doi de a contesta în instanță hotărârile de revocare la Înalta Curte de Casație și Justiție” are drept consecință “suspendarea de drept a efectelor hotărârilor de revocare”.

Această observație este contrazisă de deciziile luate de Curtea de Apel București și  de Curtea de Apel Galați, care au dispus, în mai 2013, mai întâi suspendarea Hotărârilor de revocare și abia apoi anularea acestora.

În ceea ce privește situația Alinei Ghica, aceasta a beneficiat de salariu și de diurnă de detașare pentru că s-a mutat din București, lângă București, în Ilfov. Cristi Vasilică Danileț a luat de la Consiliul condus în 2013 de procuroarea Oana Hăineală salariu, diurnă și a beneficiat de decontarea unor călătorii și a chiriei de 600 euro/lunar. Niciunul nu a participat în cele trei luni de revocare la vreo sedință de Plen sau de Secție de judecător.

Ce spune Toni Neacșu

Adrian Toni Neacșu, fost membru al CSM, acuzat în instanță de DNA că a primit deconturi și salariu în ciuda faptului că nu a fost în fiecare zi prezent, avându-i ca martori, printre alții pe Ghica și Danileț, a scris, pe pagina de Facebook, făcând trimitere către link-ul de pe Lumea Justiției, că:

Mai multi colegi ma intreaba de ce evit sa fac trimiteri la materialele de presa referitoare la mafia din CSM a celor ce ma acuza. Le-am raspuns mereu ca din sila si lehamite, dar din insistenta lor inteleg ca nu sunt foarte convingator. In situatia asta nu-mi ramane decat sa-i citez pe acesti indivizi din ei insisi, din chiar declaratiile de martor din dosarul meu.

Alina Ghica: "Nu pot sa stea acasa si sa pretinda drepturi salariale... Trebuie sa munceasca pentru a justifica drepturile salariale incasate”. Danilet Vasilica Cristi "Sincer sa fiu, este putin frustrant ca tu sa vii la serviciu si altul sa stea acasa si sa vezi ca iei aceiasi bani, iar la sfarsit este apreciat in mod egal."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel