Danileț, nemulțumit de oameni, de clasa politică și de Mona Pivniceru

danilet
danilet

Judecătorul Cristi Vasilică Danileț este nemulțumit de clasa politică, de cetățenii fără educație juridică și de ministrul Justiției, Mona Pivniceru.  

Danileț este de părere, potrivit unui interviu acordat ziuaimpact.ca, ziar pentru românii din Canada și SUA, că oamenii politici sunt speriați de condamnări și intimidează justiția, pentru că realizează că nu o mai pot controla. Judecătorul a declarat: "Au început intimidările, presiunile şi ameninţările: cu privire la judecători, la procurori, la membrii CSM, inclusiv cu privire la modificarea legislaţiei pentru a li se afecta statutul. În România procesele sunt dezbătute de părţi la televizor, avocaţii îşi fac apărările în public, procurorii sunt consideraţi duşmanii poporului, judecătorii sunt ai Preşedintelui, CSM este al vreunei puteri politice, premierul critică hotărâri judecătoreşti, iar miniştrii participă la adunări publice prin care se protestează împotriva arestării vreunui politician. Cam asta e în România, o ţară unde de  “rule of law” s-a auzit de abia în vara lui 2012, când s-a încercat asedierea principalelor instituţii ce susţin democraţia şi statul de drept.".

Vasilică Danileț a adăugat că oamenii sunt influențați de televiziuni și nu mai au o educație juridică. El a spus că trebuie să  "începem o educaţie juridică în masă".

Cu privire la ministrul Justiţiei, Danileț a spus că Mona Pivniceru "şi-a exprimat opinia de a avea două CSM-uri, unul pentru judecători şi unul pentru procurori". Danileț consideră că de fapt  "în paralel, se tinde la extinderea controlului politic asupra procurorilor. Sunt semne ale unor intenţii clare de stopare a dosarelor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel