Danileț: "CEDO în sus, CEDO în jos…"

cristi-danilet-1-rsz_40133600
cristi-danilet-1-rsz_40133600

Judecătorul Cristi Danileț a ținut să clarifice, pe pagina de socializare, că "CEDO nu rejudecă dosarele din România" și "nu iau dosarul de la noi să stabilească ei dacă legea română a fost aplicată". 

Judecătorul CSM a scris: "CEDO în sus, CEDO în jos… Eu am mai spus și o repet: CEDO nu rejudecă dosarele din România, ci constată dacă în procedurile judiciare sau post-judiciare din Ro s-au respectat drepturile omului consființite în Convenția Europeană: dacă ai avut judecător imparțial, dacă legea era previzibilă, dacă ți s-a dat avocat când trebuia, dacă în penitenciar ai primit regimul de hrană potrivit credinței tale, dacă hotărârea judecătorească a fost executată etc. Judecătorii CEDO nu iau dosarul de la noi să stabilească ei dacă legea română a fost aplicată bine de judecătorii noștri sau să spună că judecătorii români în mod greșit au constatat vinovăția unei persoane. Dacă s-a încălcat Conventia, statul plătește o sumă de bani petentului".

Cristi Danițel a adăugat că "mulți își imaginează că CEDO este un fel de 'încă o instanță unde se poate exercita calea de atac' și nu e deloc așa, cam 95% din plângeri sunt respinse 'de pe scaun', adică ca inadmisibile… Prin urmare, cei care au probleme ar trebui să colaboreze cu organele judiciare din Ro și să le ajute să afle adevărul-adevărat aici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel