Danileț îl taxează pe Tăriceanu. Toni Neacșu: Ați căutat 21027? - Drept la replică

Cristi Danileț
Cristi Danileț

Cristi Danileț îl taxează pe Călin Popescu Tăriceanu și indică un număr dintr-o listă. Dar în lista respectivă, unde cei curioși caută cui să-i dea dreptate, nu apare ce spune judecătorul CSM. 

UPDATE: Cristi Danileț indică că sursa este aceeași, dar e vorba de alt document. Iată dreptul său la replică: 

”Au scris unii că eu aș fi indus în eroare când i-am răspuns lui Tăriceanu că Forumul Judecătorilor din România ar fi o asociație înregistrată legal. Ei chiar susțin că politicianul are dreptate. Ei bine...toți mint. Eu am arătat în postarea de pe FB că în tabelul de pe site-ul MJ apare asociația FJR înscrisă la nr. de ordine 21027 și am atașat ca dovadă print screen de pe documentul în format .xlsx. Cei care au spus că nu e așa, au căutat la acest număr dar într-un alt tabel, tip .pdf. Or, FJR apare și în acesta, dar 100 de numere mai jos, respectiv la nr. de ordine 21139. Numerele diferite se explică prin data diferită a actualizărilor celor două tabele în format distinct: documentul pdf se actualizeaza săptămânal, iar cel xlsx se actualizeaza lunar. Ambele apar pe site-ul MJ și pot fi consultate de oricine la adresa http://www.just.ro/registrul-national-ong/: Iată mai jos dovada: cele două tabele cu numere diferite de ordine și modul cum se face actualizarea: 

(w670)

(w670)

(w670)

"Forumul Judecătorilor este compus din procurori, nu este o asociaţie. Este un blog, o platformă, nu este o structură care are un statut legal. Punem această chestiune la categoria `şi altele`, cum sunt şi alte păreri exprimate în societate. E bine că societatea românească permite diversitatea părerilor. Eu nu ştiu la ce se referă plângerile, dar cred că independenţa justiţiei nu este ameninţată potenţial în România, independenţa României a fost afectată de protocoalele SRI”, a susţinut președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent.

”Eroare crasă”, a cui? 

Judecătorul CSM Cristi Danileț a intervenit vehement. El a scris pe Facebook că președintele Senatului face trei greșeli. Una dintre greșeli ar fi următoarea: ”o eroare crasă de informare: asociația „Forumul Judecătorilor din România" e un ONG ca toate organizațiile de magistrați, și dovada o furnizez mai jos - ea e luată de pe site-ul Ministerului Justiției, unde la Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial, rubrica de asociații, la poziția 21027 apare această organizație www.just.ro/registrul-national-ong;”

Toni Neacșu, semnal

Avocatul Toni Neacșu, fost judecător CSM, atrage atenția pe Facebook: ”Zice d-ul judecator Danilet mustruluindu-l pe politicianul Calin Popescu Tariceanu: "asociația „Forumul Judecătorilor din România" e un ONG ca toate organizațiile de magistrați, și dovada o furnizez mai jos - ea e luată de pe site-ul Ministerului Justiției, unde la Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial, rubrica de asociații, la poziția 21027 apare această organizație www.just.ro/registrul-national-ong;"

De curiozitate, cati ati cautat la pozitia 21027? :)

Si va rog nu confundati cu Forumul Judecatorilor din Oltenia”. 

Iată ce apare la poziția 21027 indicată de Cristi Danileț: 

(w670)

Cu toate acestea, Cristi Danileț publică o altă listă, aparent, cu aceeași sursă:  

(w670)

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play




Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy