Danileț, acuzat că a ÎNCHIS un forum pentru că judecătorii se uitau la Antena 3

Cristian Danileț, fostul judecător al CSM, este acuzat că a închis un forum pentru că anumiți judecători se uitau la Antena 3.

Afirmația a fost făcută de jurnaliștii de la Ziar de Cluj, publicație care a intrat în posesia ultimului mesaj postat de Cristian Danileț.

Forumul „magistrato" a fost creat în octombrie 2004 sub formă de grup de discuții, deoarece raportul de țară al UE recomanda: „Ar trebui să fie creat un sistem în cadrul căruia judecătorii să poată dezvoltă o cultură a profesiei". Pe „magistratro" s-au discutat în timp subiecte de interes pentru justiție și viață civică din România, de la reforma justiției și modificări legislative până la spețe și necesitatea unei reacții publice, a precizat, într-un editorial publicat în Ziar de Cluj, jurnalistul Liviu Alexa.

[citeste si]

„Danileț a considerat astfel că un grup de discuții închis și o pagină web publică servesc acestui scop, dar, în timp, a ajuns să se creadă șef de partid de magistrați, un soi de dictator social media și a închis grupul", precizează Liviu Alexa. Jurnaliștii știau de acest grup care, prin mărimea lui, cu peste 500 de magistrați, devenise o sursă de informare. În acest grup, Danileț a obervat că cei 567 de judecători înscriși nu sunt cuminți și că tot „scuipă" presei informații, lucru pe care nu l-a mai și a decis să îl suspende, scrie sursa citată.

Reacția lui Danileț

Jurnalistul a transmis că un magistrat a copiat ultimul mesaj transmis de Cristian Danileț și l-a transmis anonim. Contactat telefonic de Ziar de Cluj, judecătorul Cristian Vasilică Danileț a confirmat că este autorul mesajului, le-a spus jurnaliștilor că publicarea lui este o infracțiune, deoarece a fost făcut rost prin spargerea unui e-mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel