Daniel Zamfir - Vasile Marica, scandal, în direct, la Antena 3: ''Nu mă acuzați pe mine...''

Catalin Daniel Zamfir/ Foto Agerpres
Catalin Daniel Zamfir/ Foto Agerpres

În cadrul unei emisiuni de la Antena 3, senatorul Daniel Zamfir a intrat într-o seride de contre cu liderul de sindicat Vasile Marica pe tema Institutului Național de Statistică, a datelor prezentate și a audierii președintelui Institutului la Senat privind datele recensământului din 2011.

Daniel Zamfir: Să vină cei de la Statistică să ne spuă așa: Uite domnule, noi am făcut... Uite aici datele colectate, perfect valabile.

Vasile Marica: Sunt de acord. Numai că dumneavoastră transformați chestia asta într-o chestie politică. 

Daniel Zamfir: Vreau să facem așa. Vreau să vină președintele INS-ului să ne spună cum a cules dumnealui datele, că le-a cules așa cum trebuie... a pus pe masă acel raport pe masa Guvernului, care o fi fost, ca acest recensământ să nu fie validat. Vreau să știu și eu de ce avem numărați 15 milioane sau cine știe câți o fi numărat INS-ul la momentul ăla, și de ce această cifră pe care INS-ul ne-a prezentat-o nu este luată în calcul. Privesc din perspectivă economică: sunt alterați toți indicatorii ăștia? PIB-ul pe cap de locuitor, șomaj etc? Sunt alterați! Pentru că cifra nu este una reală. Cine are interes și de ce perpetuăm minciuna asta? Cifra asta falsă?

Vasile Marica: Oamenii ăștia sar pe Statistică în condițiile în care sunt la guvernare... Și Statistica este în subordinea Secretariatului General al Guvernului, pe care îl susțin și pe care mâine nu cade cenzura. Este o chestie de imagine. Oamenii ăștia puteau să ceară oricând de la premier. Asta mă deranjează. Toate astea se fac numai să dea bine... Nu voi susțineți Guvernul? Nu voi parlamentarii pe care se bazează Guvernul? 

Daniel Zamfir: Domnul Marica, este cel puțin incorect ceea ce faceți...

Vasile Marica: Cum să fie incorect dacă am dreptate?

Daniel Zamfir: Nu mă acuzați pe mine că fac lucrurile astea acum că s-au întâmplat la alegeri... Știți foarte bine de la Institutul Național de Statistică, că îi reprezentați pe acei oameni, că eu am făcut această invitație de audiere a președintelui INS-ului de mai multe ori, încă de la începtul anului, neavând nicio legătură cu alegerile, ci pur și simplu din perspectivă economică. Și consider că nu este corect să avem alterați acești indicatori...

Vasile Marica: De ce nu a venit președintele INS la Senat?

Daniel Zamfir: Pentru că, de două ori, a spus că este plecat din țară. 

Vasile Marica: Și ați vorbit cu premierul să vă trimită pe toată lumea... nu cumva este subordonată Statistica Secretariatului General al Guvernului??? Ca să te poți duce acolo (n.red - la Senat) trebuia să îți dea voie domnul secretar general pentru că este o ierarhie... Nu mă duc eu...că nu sunt o instituție... Să nu îmi spună mie... că ei la putere acum s-au trezit dintr-o dată că sunt supărați pe INS... Adică cum, Guvernul pe care l-au susținut până acum a mințit? Înseamnă că mâine trebuie să cadă cu moțiunea. Înseamnă că oamenii ăștia au dat date false... au votat legi în necunoștință de cauză... înseamnă că s-au persiflat toate și pe orizontală și pe verticală.... Nu este nasol dacă v-a înșelat propriul Guvern și l-ați votat până acum? 

Daniel Zamfir: Nu vreau să îi dați tentă politică. Eu, acest demers, l-am făcut de la începutul anului. Vreau să știu dacă datele recensământului bat cu datele reale. Dacă nu bat, de ce nu bat? De ce recensământul nu este validat, asumat?

Vezi și: Șeful INS, audiat în Parlament. Zamfir: Este foarte grav! O problemă uriașă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel