Șeful INS, audiat în Parlament. Zamfir: Este foarte grav! O problemă uriașă

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

În această săptămână va avea loc o audiere importantă în Parlamentul României. Şeful Institutului Naţional de Statistică va fi chemat la Comisia economică din Senat, după ce senatorul ALDE Daniel Zamfir a făcut această chemare.

"Am făcut-o din perspectiva economică pentru că faptul că noi stăm în minciună este foarte grav pentru tot ce se întâmplă în ţara asta. Vreau să ne gândim că practic toţi indicatorii la care ne raportăm astăzi, că vb de PIB pe cap de locuitor, de cfira de şomaj, toate sunt afectate de aceste date. Contează foarte tare dacă suntem 15 milioane sau 18 milioane.

Dincolo de perspectiva care s-a deschis astăzi cu numărul celor înscrişi în listele electorale, din perspectva economică chiar avem o problemă. Nu ştiu cine are interes şi de ce trebuie menţinută această stare. De ce acel recensământ din 2011 nu este în momentul acesta validat în România? De ce avem nişte cifre care eu reieşit în baza acestui recensământ şi de ce nu le folosim? Acum iată apare această problemă uriaşă cu diferenţa dintre cei care sunt cu adevărat domiciliaţi în România, sunt electori în România şi cei care sunt pe listele electorale. Sunt vreo 3 milioane de oameni diferenţă. Ce facem în situaţia asta?", a spus Daniel Zamfir la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel