Daniel Tudorache, "spectator" la ședința Consiliului Local Sector 1

Primăria Sectorului 1 s-a alăturat, luni,  campaniei globale susținută de UNICEF cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului. 

Sărbătorit în fiecare an, în data de 20 noiembrie, evenimentul subliniază necesitatea ca vocile copiilor să fie auzite în spațiul public. Cu acest prilej, la sediul instituției a avut loc Ședința Extraordinară a Consiliului Local al Copiilor, din Sectorul 1. Elevii din clasele a V-a și a VI-a de la trei unități de învățământ din sectorul 1 au „preluat" roluri-cheie din autoritatea publică locală pentru a reflecta cele mai presante provocări cu care se confruntă generația lor. Astfel, îndatoririle prefectului, ale primarului, secretarului și ai celor 27 de consilieri au fost "preluate" de copii, care și-au ales din rândurile lor și un Președinte de Ședință.

[citeste si]

Aceștia au prezentat și votat trei proiecte concepute de ei pentru toți copiii din sectorul 1: laptopuri și tablete cu soft-uri educaționale pentru toți învățăceii din această zonă administrativă; construirea de săli multifuncționale sportive; meditații gratuite atât on-line, cât și în școli, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a și claselor a XI-a și a XII-a.

Propunerile prezentate astăzi vor fi înaintate în Ședința Ordinară a Consiliului Local Sector 1, care va avea loc în data de 27 noiembrie 2017, de către primarul Dan Tudorache.

Ședința de astăzi a copiilor a fost transmisă live pe site-ul www.primariasector1.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel