Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, solicită consens politic pentru rezolvarea problemelor de mediu

Daniel Tudorache
Daniel Tudorache

În şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, 5 iunie, consilierii vor dezbate patru proiecte de hotărâri ce ţin de înfiinţarea unei noi instituţii. Noua Direcţie, subordonată direct Consiliului Local, va avea ca principal scop protecţia mediului prin investiţii în fluxul deşeurilor, cum ar fi infrastructura de colectare selectivă de la cetăţeni şi operarea unei staţii proprii de sortare a deşeurilor.

"Demersul, început încă din anul 2017 prin adoptarea în unanimitate a unei strategii de investiţii pe termen mediu şi lung, îşi găseşte acum cadrul instituţional prin care se vor rezolva gravele probleme de mediu din Sectorul 1. Pentru înfiinţarea instituţiei de interes public local au fost parcurse toate etapele prevăzute de legislaţia în vigoare.

În anul 2016, Primăria Sectorului 1 a declanşat o amplă campanie contra poluării în urma căreia s-au strâns peste 40.000 de semnături de la cetăţenii nemulţumiţi de mirosurile de la groapa de gunoi. În anul 2017, Consiliul Local a votat în unanimitate planul de investiţii pe termen mediu şi lung în fluxul deşeurilor.

În anul 2018, Primăria a elaborat documentaţii tehnico-economice (asumate prin vot de majoritatea consilierilor locali) şi studiul de oportunitate privind propria staţie de sortare. În anul 2019, Consiliul Local a obţinut de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti acordul pentru înfiinţarea instituţiei şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici avizul pentru organigrama şi numărul de angajaţi", transmite Primăria Sectorului 1.

Daniel Tudorache: "Pe acest subiect a existat întotdeauna un consens între mine şi consilierii din opoziţie"


"Pe acest subiect a existat întotdeauna un consens între mine şi consilierii din opoziţie. Sectorul 1 se confruntă cu probleme de mediu care trebuie remediate până nu este prea târziu. Avem în spate multe acţiuni comune care au evoluat în sensul înfiinţării unei instituţii care să gestioneze protecţia mediului. Reamintesc consilierilor locali că Uniunea Europeană a declanşat deja procedura de infringement pentru nerespectarea ţintelor de reciclare, reutilizare şi valorizare a deşeurilor. Prin urmare, solicit Consiliului Local să se raporteze mai mult la interesul public legat de înfiinţarea acestei instituţii şi mai puţin la contextul politic actual, total nefavorabil conlucrării pentru binele comunităţii", a declarat Dan Tudorache, Primarul Sectorului 1.

"Prin Direcţia Utilităţi Publice, Salubritate şi Protecţia Mediului (DUPSPM), Primăria Sectorului 1 va sorta şi va trata deşeurile, astfel încât la groapa de gunoi să fie depusă o cantitate de deşeuri redusă considerabil, sub forma unui material inert, care nu poluează aerul Capitalei. DUPSPM va face investiţii în reciclarea materialelor refolosibile, urmărind reducerea costurilor şi un mai bun control asupra cantităţilor de deşeuri. Astfel, până în 2023, prin campanii susţinute de informare, conştientizare şi educaţie ecologică, Sectorul 1 va deveni un model de bune practici în domeniul selectării şi tratării deşeurilor din oraş", se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel