EXCLUSIV  Daniel Tudorache: "Noi trebuie mereu să fim slugile lor"

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache atrage atenția asupra unei probleme prin care România și autoritățile locale pierd sume importante de bani. Tudorache a venit și cu un exemplu concret. 

Este vorba despre condițiile din caietul de sarcini cu privire la efectuarea unor lucrări. Daniel Tudorache spune că interesul autorităților locale este ca firmele de construcții să aibă sediul social în cadrul sectorului unde se realizează lucrările pentru că astfel banii s-ar întoarce sub forma unor impozite. Primarul sectorului 1 spune că o firmă din România care participă la o licitație în Germania este descalificată din cauza faptului că nu are sediul social în landul respectiv, prin condiționarea acestui aspect în caietul de sarcini. 

"Adică nemții pot impune aceste restricții, dar noi nu putem. Întotdeauna noi românii trebuie să fim neapărat slugile lor. Deci, ei nu ne lasă să mergem la licitațiile lor pentru că noi nu avem sediul social în landul respectiv, în țara respectivă, dar ei pot veni. Și în general firmele mari vin la noi în România câștigă o licitație după care o fac tot cu firmele din România, dar le fac după ce își iau profitul de 10-15 % și dau apoi frimiturile firmelor românești. De ce n-am putea noi să protejăm firmele românești?" a spus Daniel Tudorache la interviurile DCNews. 

Tudorache spune că în acest moment legea nu permite această condiționarea a sediului social. 

"Eu dacă aș veni să pun în caietul de sarcini să spun ca firma să aibă sediul social în sectorul 1, nu aș fi lăsat. Eu ca și primar am interes să administrez cât mai bine banii locuitorilor sectorului și să aduc cât mai mule fonduri. Și fondurile cum le aduc? Prin impozitele pe care firmele le plătesc. Eu aș fi avut interes ca să mă folosesc în construcția sectorului de firmele cu sediul aici, pentru că s-ar mai întoarce bani din impozite," a completat primarul Sectorului 1. 

Iată răspunsul complet, de la minutul 24:30:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel