Daniel Tudorache, avertisment către locuitorii Sectorului 1: Dacă...

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat luni că, în cazul în care cetăţenii nu vor accepta să colecteze selectiv deşeurile, există riscul ca firmele de salubritate să nu le mai ridice gunoiul.

"Am început cu Romprest, firma cu care colaborăm, să colectăm selectiv gunoiul. Într-adevăr, este mai greu la început. E mai greu şi pentru că locuitorii Sectorului 1 nu plătesc ridicarea gunoiului, Primăria Sectorului 1 plăteşte pentru acest lucru. E greu să îi conştientizăm, pentru că ei consideră că este obligaţia Primăriei să se ocupe de această situaţie. O să înţeleagă. Dacă nu, şi o spun clar, dacă nu vor să selecteze acel gunoi - mă refer la populaţie - o să ajungem să nu le mai ridicăm gunoiul. E singura modalitate să îi conştientizăm că e normal ca gunoiul să fie selectat înainte de a fi ridicat de către operator", a precizat edilul la forumul "Gestionarea Deşeurilor Municipale", găzduit de Palatul Parlamentului.

El a menţionat că Sectorul 1 este cel mai afectat de problema deşeurilor, în condiţiile în care o mare parte din groapa Iridex se află pe suprafaţa acestei zone administrativ-teritoriale. În contextul în care primarul general Gabriela Firea a precizat că Primăria Capitalei susţine ideea amenajării mai multor staţii de incinerare a deşeurilor în Bucureşti, cu sprijinul bugetar al primăriilor de sector şi al PMB, el a precizat că primăria pe care o reprezintă este interesată de un astfel de proiect, în ipoteza în care ar putea să devină şi proprietara gunoiului.

[citste si]

"Gunoiul este al Primăriei Capitalei. Trebuie să ne lăsaţi şi pe noi, ca să putem construi acea centrală, să fim proprietarii gunoiului. (...) E adevărat, acea centrală ar trebui să fie mai departe de zonele locuite. Aş prefera ca acea centrală de cogenerare să fie în afara Bucureştiului, trebuie să găsim o zonă care este la o distanţă rezonabilă de cele mai apropiate locuinţe", a spus edilul Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel