Daniel Neagoe Dumitru, fost director Poșta Română, trimis în judecată

Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Companiei Naţionale 'Poşta Română', a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Neagoe Dumitru, la data faptelor director general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită - trei fapte, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit - două fapte şi conflict de interese, în formă continuată. 

În rechizitoriului trimis instanţei, anchetatorii arată că, în perioada iunie-iulie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, în calitate de director general al CNPR, ar fi pretins directorului unei societăţi comerciale (martor în cauză), cu care compania naţională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curăţenie în unităţi poştale, să cedeze în subantrepriză, unele lucrări, către societatea Dig Prodcom SRL (în prezent radiată) pe care primul o controla printr-o interpusă. 

Practic, spun procurorii, Daniel Neagoe Dumitru ar fi condiţionat executarea în bune condiţii a contractului de servicii de curăţenie încheiat de Poşta Română de primirea foloaselor necuvenite. Martorul a dat curs solicitării lui Dumitru, prin încheierea unui contract de subantrepriză datat 28 iunie 2010. Foloasele necuvenite, dobândite ulterior de inculpat, reprezintă profitul net de 109.828,61 lei realizat în executarea contractului de subantrepriză de către societatea pe care o controla, Dig Prodcom S.R.L. 

De asemenea, DNA susţine că, în cursul lunii iulie 2010, ca urmare a faptului că Daniel Neagoe Dumitru şi-ar fi majorat pretenţiile, între societatea comercială administrată de martor şi Dig Prodcom SRL s-a încheiat un nou contract, antedatat 30 iunie 2016. În baza acestui contract, Dig Prodcom SRL ar fi trebuit să furnizeze servicii de consultanţă care în realitate nu erau necesare. Foloasele obţinute de Dumitru reprezintă valoarea prestaţiilor, încasată de Dig Prodcom S.R.L., respectiv 144.000 lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel