Daniel Morar, dezvăluiri despre relația cu Traian Băsescu

Monica Macovei a ajuns ministru al Justiției în urma unui telefon primit de la Traian Băsescu, atunci abia ales în funcție. Practica a fost continuată de politiciană, care în 2005 l-a sunat pe Daniel Morar pentru a-i propune funcția de procuror șef al DNA. 

"A fost un telefon de la Monica Macovei, pe care eu o ştiam doar pentru că era o persoană publică, care mă chema la un interviu. Am venit la două sau trei întâlniri cu dânsă, una a fost interviul", a spus Daniel Morar, pentru Adevărul. În vremea aceea, Daniel Morar tocmai cercetare un senator PD. Având în vedere opoziția lui Morar față de PD, Traian Băsescu ar fi șovăit în ceea ce privește numirea sa în funcția de procuror-șef al DNA.

PD, opoziția față de numirea lui Morar. Ce spune după zece ani

"Foarte posibil să fi fost aşa, pentru că discuţiile cu Monica Macovei cred că au început în primăvară şi s-au finalizat prin numirea mea, în august. A fost o perioadă de câteva luni în care discuţiile s-au purtat aşa, din când în când. Suna Monica Macovei, vorbeam, dar de multe ori nu era nimic relevant pentru ce voiam noi să facem. Vorbeam că e posibil să realizăm numirea, că există o opoziţie însemnată la numirea mea, determinată tocmai de faptul că cercetasem acel senator PD care, până la urmă, aşa a fost întâmplarea, a fost achitat şi spuneau 'E un abuz al lui Morar'. Nu ştiu dacă această opoziţie a fost din partea preşedintelui, nu mi-a spus niciodată Monica Macovei lucrul acesta, dar înţelegeam că există opoziţie de la partidul care era la guvernare. Însă preşedintele a făcut numirea, mi-a spus că merge pe mâna ministrului şi după aceea pe mâna mea, deşi nu mă cunoştea", a spus Daniel Morar. 

"Nu m-a interesat dacă Traian Băsescu a șovăit"

Întrebat dacă s-a gândit că presiunile puteau continua, judecătorul CCR a răspuns că "presiuni au fost şi până atunci, şovăieli ale partidelor sunt şi acum, niciodată anticorupţia nu s-a făcut în niciun stat cu asentimentul clasei politice. Cel mult vor fi politicieni care o vor sprijini, dar, la nivel de medie, e mai mult declarativ acest sprijin. Nu m-a interesat dacă a şovăit. Existau legi bune şi o instituţie capabilă să ducă această luptă. Deci, totul depindea de oameni". 

Despre relația cu Traian Băsescu spune că "au fost relaţii cât se poate de corecte. Relaţii pragmatice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel