Daniel Morar, atacat de Codruța Kovesi din cauza dosarelor ANRP

Laura Codruța Kovesi  a declarat, miercuri, că dosarele privind activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor existau pe rolul DNA atunci când a preluat conducerea, însă nu se lucra în ele şi că în prezent sunt verificate alte 200 de despăgubiri.

"La momentul preluării mandatului aceste dosare erau în DNA. A fost un caz cu un vicepreşedinte al ANRP, Remus Baciu, instrumentat de DNA. Atunci au fost ridicate mai multe dosare de la ANRP. Vă pot spune că nu a umblat nimeni în acele dosare. Acesta este motivul pentru care aceste dosare au apărut din 2014, pentru că deşi erau acolo nu se lucra în ele", a declarat Laura Codruţa Kovesi, într-o emisiune a publicaţiei "Adevărul Live", întrebată fiind despre cauzele privind despăgubirile ilegale acordate de ANRP.

[citeste si]

Șefa DNA susţine că pe parcursul anchetelor s-a constatat că, în majoritatea cauzelor, persoanele care au participat la comiterea infracţiunilor sunt aceleaşi, explicând totodată că procurorii DNA investighează încă 200 de dosare de despăgubiri asurpa cărora exista suspiciuni.

"În prezent avem de verificat peste 200 de dosare de retrocedări. E o perioadă de timp limitată, cea în care au fost comise faptele, după înfiinţarea ANRP până în 2011 - 2012", a mai precizat Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel