Daniel Mischie: Suntem într-o situație disperată. NU interdicția este soluția

Președintele HORA, Daniel Mischie, susține că interdicțiile aplicate restaurantelor și teraselor, nu sunt o soluție.

Președintele HORA, Daniel Mischie, a declarat în direct la Realitatea Plus că industria HoReCa se află într-o situație disperată.

400.000 de angajați, afectați

"Suntem într-o situație disperată. Atât noi, cât și cei 400.000 de angajați. Este un prim protest pe care îl vom face. Atragem atenția Guvernului și Comitetului pentru Situații de Urgență că nu interdicția este soluția, ci reglementarea este soluția. Probabil că următorul pas va fi un protest de mai mare amploare și cred că împreună cu partenerii din aceste asociații vom hotărî care va fi pasul următor", a spus Daniel Mischie.

Daniel Mischie consideră că interdicțiile impuse de autorități nu sunt corecte pentru că nu există dovezi clare care să arate că numărul de infectări cu coronavirus crește din cauza restaurantelor sau a hotelurilor.

"Este evident că tratamentul aplicat industriei HORECA nu este corect. Nu există astăzi dovedit numărul de infecții sau că creșterea numărului de persoane infectate cu COVID provin din această industrie. A fost luată în considerare doar situația de pe litoral, dar întrebarea mea este cum de angajații care lucrează pe litoral nu sunt infectați. Ei practic muncesc de două luni de zile. Totodată considerăm că dacă se dorește degrevarea presiunii puse pe terase în acest moment, se poate lua în considerare redeschiderea interioarelor de restaurant", a mai declarat Daniel Mischie.

Amintim că miercuri 19.08.2020 între orele 17:00-18:00, industria HoReCa își va suspenda total activitatea, în semn de protest.

VEZI ȘI: REVOLTĂ în industrie: SUSPENDARE totală a activității HORECA. Decizie luată cu puțin timp în urmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel