Daniel Funeriu: România nu poate câştiga competiţia europeană şi mondială decât cu universităţile sale

funeriu
funeriu

România nu poate câştiga competiţia europeană şi mondială decât cu universităţile sale, a afirmat, vineri, la Reşiţa, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care le-a transmis tinerilor de la Universitatea "Eftimie Murgu" să aleagă varianta curajului şi a responsabilităţii.

"O universitate dinamică, bine gospodărită de nişte oameni entuziaşti. E premisa formării unor tineri, cărora le transmit să aleagă varianta curajului şi responsabilităţii, pentru că România nu poate câştiga competiţia europeană şi mondială decât cu universităţile sale. Universitatea "Eftimie Murgu" are un rol esenţial în implacabila dinamică a schimbării", a afirmat Funeriu, prezent vineri la festivităţile prilejuite de aniversarea a patru decenii de învăţământ superior în Banatul Montan.

Manifestările de vineri au fost deschise de rectorul Universităţii "Eftimie Murgu", prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde, care a făcut un istoric al prestigioasei instituţii de învăţământ cărăşene, încă din 1971, când la Reşiţa apăruse Institutul de subingineri, în subordinea Institutului Politehnic "Traian Vuia" din Timişoara, ajungându-se acum ca universitatea să deţină şase facultăţi.

Doina Frunzăverde a insistat pe profunda componentă ştiinţifică, de cercetare şi socială a universităţii, care trebuie însă să aibă efecte concrete şi în economie şi societate. "Banatul Montan merita din plin o asemenea universitate modernă. Noi, reşiţenii, am colonizat industrial România şi acum TMK este cea mai modernă uzină siderurgică din sud-estul Europei", a precizat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, care a mulţumit tuturor guvernelor care şi-au adus aportul la dezvoltarea Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel