Daniel Dragomir, audiat din nou marți în Comisia parlamentară

Președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, senatorul Claudiu Manda, a anunțat luni că fostul ofițer Daniel Dragomir va fi audiat din nou marți după-amiază.

"Mâine (marți — n.r.) vom continua audierile cu domnul Dragomir după-amiază, când avem program de comisie. (...) Cred că mai avem încă două-trei etape de parcurs cu domnul Dragomir și sigur că sunt și alte persoane din zona publică, zona de afaceri, zona media, zona SRI pe care le vom invita la audieri în perioada următoare. Urmează încă două-trei întâlniri cu domnul Dragomir, ca să parcurgem toate aceste fascicule pe care dânsul dorește să le prezinte comisiei cu probele de rigoare și, după aceea, vom începe să invităm și alte persoane", a precizat, luni, Manda, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă, în opinia sa, Daniel Dragomir este o persoană credibilă, Manda a spus că nu este de natura sa să răspundă.

"Nu este de natura mea să răspund la această întrebare. Domnul Dragomir a venit și a prezentat o serie de lucruri comisie, a prezentat și documente în acest sens. Rămâne ca noi să analizăm aceste documente, să le confruntăm cu realitatea și sigur că atunci când o să avem o concluzie o să o prezentăm public atât cât ne permite legea să prezentăm", a afirmat președintele Comisiei SRI.

Chestionat dacă îi va prezenta aceste concluzii și lui Klaus Iohannis, Manda a spus că rezultatele trebuie prezentate Parlamentului și nu președintelui.

"Nu trebuie să prezentăm noi președintelui României ceva. Dacă prezentăm, prezentăm Parlamentului, pentru că suntem comisie a Parlamentului sau, dacă sunt măsuri care se impun, sigur că vom solicita SRI să ia aceste măsuri. Dacă sunt chestiuni de vid legislativ, ne vom sesiza noi și vom încerca să modificăm legea pentru a acoperi aceste chestiuni. Nu avem nicio polemică cu domnul președinte și nu avem noi ce să îi răspundem domnului președinte. Noi suntem sesizați public, pe de o parte, pe de altă parte ne-am sesizat și noi și sigur că toate aceste aspecte pe care domnul Dragomir sau orice altă persoană le va prezenta comisiei ne vedem obligați să le analizăm și să le prezentăm", a explicat Claudiu Manda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel