Daniel David, votat rector al Universităţii Babeș Bolyai

Daniel David a fost votat rector al Universităţii Babeș Bolyai.

Psihologul Daniel David este noul rector al Universității „Babeș-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca acesta obținând, marți, 1.026 de voturi, față de 377 primite la alegeri de contracandidatul său, teologul Ioan Chirilă.


Purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că votul a fost exprimat de peste 1.400 de cadre didactice și studenți ai universității clujene.


„La alegerile pentru funcția de rector au votat, marți, 1.438 de cadre didactice și studenți ai UBB în cele 21 de facultăți ale universității clujene plus o secție la Colegiul Academic. Daniel David a obținut 1026 de voturi iar Ioan Chirilă un număr de 377 de voturi. Au mai fost înregistrate 35 de voturi nule", a spus Irimieș.


Daniel David are 47 de ani și este născut la Satu Mare

Este profesor de psihologie clinică şi psihoterapie la UBB, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York (SUA) și preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România. În urmă cu patru ani a fost ales prorector al UBB responsabil cu cercetarea.


Actualul rector Ioan Aurel Pop nu a mai candidat, având deja două mandate în fruntea UBB. Acesta a fost ales anul trecut și președinte al Academiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel