Daniel David, preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România, autorul unui manifest al psihologiei

Top 3 cele mai rele alimente pentru creier
Top 3 cele mai rele alimente pentru creier

Daniel David, ales recent preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România, este cunoscut, printre altele, şi pentru "Psihologia poporului român", un manifest al psihologiei româneşti moderne.

Volumul "Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală" a fost documentat timp de 10 ani de psihologul Daniel David şi colaboratorii săi, fiind publicat de Editura Polirom.

Esenţa studiului

„Daca ar fi să rezum esenta monografiei, aş mentiona ca virtuţi ale românilor potenţialul intelectual (de inteligenţă şi creativitate) şi competitivitatea, iar ca atribute psihologice de imbunătăţit încrederea scăzută în oameni, care duce la o lipsa de cooperare pentru acţiuni colective în beneficiul comun, şi tendinta de distorsionare a realitatii prin exagerarea atât a pozitivului (prin emoţionalitatea ridicata), cât şi a negativului (prin scepticism sau cinism). Daca am redobândi încrederea în oameni şi am reduce exagerările în evaluarile pe care le facem, atunci am realiza acţiuni colective în beneficiul tuturor, în cadrul cărora ne-am putea valorifica la maximum potenţialul foarte bun pe care il avem ca popor", a precizat, conform adevarul.ro, autorul.

Preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România

Amintim că Daniel David a declarat, sâmbătă, că îşi propune ca în mandatul său să reconstruiască excelenţa şcolii româneşti de psihologie, în beneficiul ştiinţei şi al societăţii româneşti. 'Psihologia din România a trecut prin momente complicate în ultimul an, ca urmare a problemelor din cadrul Colegiului Psihologilor din România (CPR).

În paralel cu încercarea de clarificare a situaţiei din acest Colegiu, încercăm însă să reclădim şi să întărim prestigiul şi credibilitatea profesiei prin Asociaţia Psihologilor din România (APR), organizaţia fundamentală a psihologilor al cărei preşedinte am fost ales cu unanimitate de voturi. APR, cea mai veche organizaţie profesională a psihologilor din România, este re-startată. Motto-ul mandatului meu de preşedinte (2017-2021) este - Tradiţie şi Excelenţă. Îmi propun să reconstruim excelenţa şcolii româneşti de psihologie, în beneficiul ştiinţei/profesiei noastre şi al societăţii româneşti', a spus Daniel David.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel