Daniel Costel Torje este noul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

academia de politie
academia de politie

Comisar-şef de poliţie Daniel Costel Torje este, de joi, noul rector al Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', iar comisar-şef de poliţie Ştefan Eugen Prună şi comisar de poliţie Sergiu Adrian Vasile au fost împuterniciţi în funcţiile de prorector, informează un comunicat al MAI.

Cele trei funcţii au rămas vacante ca urmare a încetării raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, a fostei conduceri a Academiei de Poliţie, precizează sursa citată.

Daniel Costel Torje ocupa fotoliul de preşedinte al Senatului Academiei, funcţie în care a fost ales cu voturile a aproximativ 80% dintre profesori. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a solicitat conducerii interimare a Academiei de Poliţie să ia toate măsurile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii instituţiei până la organizarea alegerilor pentru desemnarea rectorului şi prorectorilor, conform Legii nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale.

[citeste si]

Totodată, ministrul a dispus conducerii Academiei de Poliţie să gestioneze cu maximă responsabilitate întreg procesul de admitere din această vară, având în vedere că în acest an cifra de şcolarizare a fost majorată la maxim, iar din experienţa anilor anteriori concurenţa va fi una foarte mare.

O altă prioritate a echipei de conducere este organizarea în bune condiţii a examenului de absolvire şi a procesului de repartizare în structurile MAI a tinerilor poliţişti, jandarmi şi pompieri, încadrarea promoţiei 2016 urmând să se facă la termen, se mai arată în comunicatul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel