Daniel Chițoiu a demisionat din PNL

Crişan Andreescu / 30 iun 2014 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii

Fostul ministru al Finanțelor, liberalul Daniel Chițoiu, a demisionat din PNL. 

Daniel Chițoiu a demisionat, luni, din PNL. Cel mai probabil, Chițoiu se va alătura viitoarei structuri pe care Călin Popescu Tăriceanu o va forma. 

Daniel Chițoiu acuză faptul că la Congresul partidului s-a consfințit "trădarea electoratului liberal și a membrilor acestuia". Chițoiu spune că se desparte cu un gust amar și cu tristețe de partid, arătând că nu poate rămâne indiferent la "politica de păcălire a membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse și aranjate".

"Congresul PNL a reprezentat consfințirea trădării electoratului liberal și a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria sa și de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment în care trebuie să mă despart de partidul din care am făcut parte atâția ani de zile și alături de care am înregistrat succese, dar și eșecuri.

Citește și: Chițoiu: Tăriceanu, cel mai bun premier din ultimii 20 de ani

 

Mă despart cu un gust amar și cu tristețe de partidul în care am crezut și în care m-am înscris, deoarece, în el mă regăseam ca liberal. Astăzi, însă, acel partid nu mai există din cauza deciziilor luate în ultimul timp de o conducere mânată de interese personale. Observ cum un partid cu tradiția PNL se dezice de propria istorie politică, de partenerii europeni, dar cel mai important, se dezice de liberalism", a mai declarat Chițoiu.

"Prin decizia de a demisiona din PNL rămân consecvent crezului meu liberal, rămân fidel valorilor și principiilor liberale. Nu pot să rămân indiferent la modul în care s-a ajuns să se facă politică în PNL, o politică în care se încearcă păcălirea membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse și aranjate de câteva grupulețe care își împart puterea în partid", a spus Daniel Chițoiu.

Deputatul a spus că PNL este în acest moment un partid stăpânit de haos, un partid aflat în degringoladă, în cadrul căruia în ultimele luni conducerea a fost prinsă mai mereu cu ocaua mică.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26