Daniel Chițoiu a găsit banii pentru plata pensiilor militare

daniel-chitoiu
daniel-chitoiu

 Ministrul de Finanțe Daniel Chiţoiu a declarat, sâmbătă, că majorarea pensiilor militare va putea fi efectuată începând de la 1 ianuarie 2014. Acesta a afirmat că procesul de  reîntregire a  pensiilor militare va fi asigurat de bugetele Ministerelor Apărării și Internelor, care vor contribui cu fondurile necesare, informează Mediafax.

Autor: Pancu Raluca

 "Acum o lună am înaintat un punct de vedere al Guvernului către Parlament în care am spus că avem sumele de bani în bugetele ministerelor de resort, de linie, astfel încât să poată fi plătite aceste pensii începând cu 1 ianuarie anul viitor", a spus Chiţoiu.

Printre cei vizați, se numără ofiţerii şi subofiţerii în retragere, ale căror drepturi financiare au fost modificate, în urma recalculării pensiilor.

Modificarea cuantumului acordat pensiilor militare se datorează inițativei legislative a USL, din martie, care a propus ca pensiile militarilor să fie majorate la nivelul anterior rectificării din decembrie 2010.

Premierul Victor Ponta a declarat în rândurile anterioare că executivul nu dispune în prezent de resursele bănești necesare pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar, reprezentând pierderile militarilor înregistrate la calcularea pensiilor. Acesta a afirmat ,totodată, că asteaptă o soluție de la ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, în codițiile în care PNL  s-a pronunțat  împotriva taxării acelor salarii ale bugetarilor care depășesc 40000 de lei, bani care ar fi rezultat necesari pentru pensiile militarilor.

În cele din urmă, Guvernul a autorizat proiectul de lege, cu singura condiţie ca reîntregirea pensiilor să se realizeze de la începutul lui 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel