Daniel Breaz: Ne declarăm susținerea pentru încetarea imediată a ostilităților precum și îngrijorarea pentru soarta tuturor celor afectați 

Daniel Breaz: Ne declarăm susținerea pentru încetarea imediata a ostilităților precum și îngrijorarea pentru soarta tuturor celor afectați  Sursă: FOTO Facebook Daniel Breaz
Daniel Breaz: Ne declarăm susținerea pentru încetarea imediata a ostilităților precum și îngrijorarea pentru soarta tuturor celor afectați  Sursă: FOTO Facebook Daniel Breaz

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a transmis un mesaj în contextul războiului din Ucraina.

„Acum, când pacea și democrația sunt profund afectate de războiul în desfășurare în Ucraina, noi, universitățile partenere ale Consorțiului Universitar ACADEMICA PLUS, ne declarăm susținerea pentru încetarea imediata a ostilităților precum și îngrijorarea pentru soarta tuturor celor afectați. 


Suntem gata pentru a contribui la eforturile de întrajutorare a celor năpăstuiți de acest război ce nu trebuia să se întâmple în plin secol XXI. Ne-am pus la dispoziția guvernului român cu toate resursele umane și logistice cu care putem contribui. 
Sperăm că toată această groaznică perturbare a normalității vieții poporului ucrainean se va termina curând.”, a transmis Daniel Breaz.

Citește și Reuniune de urgenţă luni a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza umanitară în Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă luni la ora locală 15:00 (20:00 GMT) cu privire la criza umanitară în Ucraina, invadată de Rusia, la cererea preşedintelui francez Emmanuel Macron, informează AFP, citând surse diplomatice.

Responsabili ai Departamentului ONU pentru afaceri umanitare şi ai Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi vor participa la această sesiune, a precizat un diplomat, sub rezerva anonimatului.

Franţa a cerut de asemenea ca secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, să intervină la această reuniune. Cererea privind convocarea acestei reuniuni din partea Franţei, care a fost acceptată de Rusia, preşedinta în exerciţiu în luna februarie a Consiliului de Securitate, a fost susţinută de Irlanda, Albania, SUA, Norvegia, Regatul Unit şi Mexic.

Războiul declanşat în 24 februarie în Ucraina de Rusia ar putea provoca strămutarea a peste 7 milioane de persoane, potrivit unui comisar european. Afluxul de refugiaţi continuă să crească şi a determinat ţările europene să-şi multiplice structurile de primire şi să anunţe donaţii alături de celelalte state. SUA estimaseră recent la 5 milioane numărul de refugiaţi în cazul în care conflictul continuă.

Citește și Ziua 4 război Rusia-Ucraina. Putin ar fi pus în alertă forţele nucleare ale Rusiei - răspunsul SUA. Primele negocieri de pace. Casa Albă invită China să condamne invazia Rusiei / live text / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel