Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, lider pe Facebook. Cum stă treaba pe teren

Spațiu de relaxare la intersecția străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu
Spațiu de relaxare la intersecția străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu

În ziua de astăzi, tehnologia nu mai este o noutate pentru nimeni, aceasta face parte din viața tuturor, iar rețelele de socializare au devenit cel mai simplu și util mod de a transmite o informație cât mai repede. De acest mijloc de comunicare se folosesc și primarii din Capitală. 

E drept că unii o fac mai bine, alții mai prost. Fie că este vorba de Facebook, Instragram sau YouTube, politicienii încearcă să își strângă capital de imagine postând pe aceste canale de comunicare proiectele și realizările acestora. Interacțiunea cu oamenii este importantă, iar mesajele transmise pot aduce, în cazul în care optează să candidează la o funcție publică, voturi "Pentru".

Spațiile verzi, fotografiate de oameni

O analiză făcută de reporterii noștri arată faptul că și primarii din Capitală folosesc acest mod de comunicare pentru a le transmite cetățenilor informații legate de lucrările pe care le execută pentru comunitatea care i-a ales. Dacă e să ne luăm după numărul de urmăritori, aproape 500.000, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei conduce detașat, însă postările sale nu aduc la fel de multe like-uri sau aprecieri cât are Daniel Băluiță, primarul sectorului 4, care are numai 30.000 de abonați.

De unde poate fi această diferență de urmăritori? Probabil din abordarea pe care aceștia o au pe rețelele de socializare. Gabriela Firea și echipa dânsei de promovare ating mai des subiecte legate de familie și religie, ceea ce înseamnă că strategia acestora are ca punct central umanizarea primarulul general al Capitalei și prezentarea acesteia ca o familistă convinsă nu doar ca pe un politician tipic.

Mobilier stradal ultramodern

De cealaltă parte însă, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, pare ceva mai pragmatic. Acesta are pe pagina sa de Facebook o medie de trei postări pe zi și într-un procent de peste 90% acestea nu se referă la nimic altceva decât la activitatea sa zilnică de primar.

Edilul de la Sectorul 4 discută săptămânal cu oamenii

Cel mai interesant lucru pe care l-am observat pe pagina edilului de la 4 este dialogul constant pe care îl are cu locuitorii sectorului. Acesta nu doar că prezintă aproape zilnic stadiul lucrărilor în desfășurare și proiectele de viitor, dar pare să se sfătuiască cu locuitorii din sector în privința acestora, prin realizarea de sondaje, cât și printr-o sesiune săptămânală de live pe pagina sa Facebook în care dialoghează cu aceștia.

Pagina oficială de Facebook a primarului Daniel Băluță

Pentru a fi ferm convinși că Daniel Băluță nu doar își laudă activitatea pe pagina sa de socializare și că într-adevăr face ceea ce postează pe Facebook, am decis să mergem și să vedem cum se prezintă lucurile și în viața reală, nu doar în cea virtuală. Schimbarea este una vizibilă.

Condiții mai prietenoase pentru utilizarea transportului în comun

Bulevardele au fost lărgite, au fost amenajate noi locuri de parcare, grădinile din jurul blocurilor au fost transformate de angajații S.C. ADP 4 în adevărate oaze de relaxare, iar copiii se joacă acum în spații de joacă noi și moderne.

Alți peste 10.000 de copaci vor fi plantați

Contactat telefonic Daniel Băluță ne-a declarat că ceea ce se realizează acum pe străzile din sectorul pe care îl administrează nu este decât un lucru normal și anume punerea în practică a nevoilor oamenilor.

Așa se văd seara bulevardele din Sectorul 4

"Proiectele care au vizat îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin lărgirile de șosele și bulevarde au afectat din păcate, în anumite zone, spațiile verzi. În acest moment cel mai important lucru pentru mine este remedierea acestei probleme, iar din toamnă, când vremea o va permite, colegii de la SC. ADP 4 vor începe o campanie de înverzire a sectorului, fără precedent până acum în București. Chiar dacă în ultima perioadă au fost plantați peste 8.000 de arbori, acest lucru nu este de ajuns, astfel că acestora li se vor mai adăuga alți 10.000", ne-a precizat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel