Daniel Băluță: Primăria Sectorului 4 ridică  cea mai modernă stație ISU din București

Primăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă unitate de intervenție pentru situații de urgență din România, ce va oferi angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) condiții de lucru la cele mai înalte standarde în domeniu.

Unitatea va deservi partea de sud a sectorului 4, o parte din sectorul 5, dar și o porțiune importantă a județului Ilfov. Astfel, timpul de intervenție, atât al autospecialelor de pompieri, cât și al ambulanțelor SMURD se va reduce considerabil. Aceasta va avea aproape 1.100 de metri pătrați, dispuși pe un regim de înălțime P+1 și va rezulta ca urmare a demolării ruinelor vechi de peste 75 de ani, existente în acest moment pe terenul din strada Perșani nr. 2.

Clădirea noii unități ISU va găzdui 3 autospeciale de intervenție în caz de calamitate, între care și o ambulanță, precum și spații administrative pentru angajații ISU-BIF, precum birouri, dormitoare, bucătărie, sală de mese, alte spații tehnice și vestiare.

Unitatea va avea, de asemenea, și o componentă educațională, în sensul că la parterul clădirii vor fi amenajate 3 săli de curs unde copiii și tinerii sectorului 4 vor fi instruiți în vederea consolidării cunoștiințelor privind modul de comportament în cazul unor situații de urgență.

Costurile de construire a unității de pompieri din strada Perșani nr. 2 se ridică la 4,9 milioane de lei și vor fi suportate din bugetul local al Sectorului 4.

Lucrările de construire vor dura 5 luni.

Noua unitate ISU face parte din sistemul integrat privind siguranța și sănătatea oamenilor, sistem construit exclusiv de Primăria Sectorului 4. Acesta cuprinde unitatea de pompieri, stația de descarcerare, Unitatea de Primiri-Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni și secția de arși din incinta aceleiași unități medicale.

„Sunt medic de profesie și este normal ca printre proiectele mele să se regăsească investițiile privind siguranța și sănătatea oamenilor. Este foarte important să ne putem baza pe un sistem integrat în care avem cuprinse ambulanța, pompierii, descarcerarea, unitatea de primiri urgențe și secția de arși. În acest fel, vom putea reacționa așa cum trebuie în caz de urgență. Trebuie să fim pregătiți să salvăm cât mai multe vieți!”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel