Daniel Băluță: Am inaugurat, în Sectorul 4, singura parcare publică supraetajată cu teren de sport pe acoperiș

Situată în spatele pieței Berceni-Olteniței și în imediata apropiere a spitalului Bagdasar-Arseni, la intersecția străzilor Tulnici cu Frumușani, noua parcare va deservi una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4.

Urmare a unei investiții în valoare de 12.127.583,14 lei, parcarea are o suprafață construită de 2.318 mp și un regim de înălțime de P+terasă circulabilă. Pe cele două niveluri sunt amenajate 148 de parcaje, dispuse astfel: 85 de locuri la parter, dintre care 10 locuri de parcare sunt rezervate persoanelor cu handicap și 2 pentru autovehiculele electrice. Acestea sunt parcaje publice, al căror tarif va fi de 1 leu pentru 2 ore de staționare.

La nivelul terasei, au fost amenajate alte 61 de locuri, destinate exclusiv abonaților. Prețul unui abonament pentru persoanele fizice este de 10 lei/lună sau 120 de lei/an, plătibil o singură dată. Pentru persoanele juridice, prețul unui abonament este de 30 de lei/lună.

Elementul de noutate al acestei investiții constă în amenajarea pe terasă a unui teren de sport multifuncțional, pentru baschet sau fotbal. Unic în țară, acesta are o suprafață de 380 de mp, gazon sintetic și este împrejmuit cu un gard de 5 metri înălțime, pentru siguranță.

Rampă de urcare și una de coborâre pentru autoturisme

Cât privește accesul în noua parcare, aceasta este prevăzută cu o rampă de urcare și una de coborâre pentru autoturisme. Accesul pietonal se va face separat de cel auto, iar pentru circulația verticală a persoanelor sunt prevăzute 4 scări închise și 2 rampe cu o lățime de 1 metru ce deservesc nivelurile clădirii.

Pentru evitarea blocajelor, parcarea are o instalație de management, cu rolul de a oferi informații despre numărul de locuri libere sau ocupate.

De asemenea, pentru siguranța utilizatorilor, parcarea din zona Tulnici este dotată cu instalații de televiziune cu circuit închis (sistem de înregistrare și redare a imaginilor), instalații de detecție, semnalizare și avertizare incendiu, plus mijloace de primă intervenție (stingătoare, hidranți interiori și exteriori).

Mai mult, parcarea are un sistem de colectare și canalizare a apelor pluviale sau rezultate din degivrare.

Nici zona din imediata apropiere a parcării nu a fost neglijată. Lângă aceasta au fost amenajate spații verzi, locuri de joacă, spații delimitate pentru animalele de companie și zone de relaxare cu bănci, mese de șah, ping pong,etc.

Daniel Băluță: Acest proiect va fi replicat în toate cvartalele de blocuri din Sectorul 4

“Această parcare se găsește într-o zonă care, până mai ieri, arată foarte rău, pentru că era un teren viran, cu depozite de gunoi. Astăzi, avem o parcare de 148 de locuri, cu teren de sport, parc, loc de joacă, verdeață, facilități necesare, de altfel, pentru o viață normală. Vorbim despre un obiectiv complex, multifuncțional, care deservește mai multe categorii de oameni și răspunde mai multor tipuri de nevoi ale acestora. Mai mult, în perioada următoare, acest proiect va fi replicat în toate cvartalele de blocuri din Sectorul 4. Am identificat spații și soluții pentru implementarea acestui proiect peste tot, pentru că nevoia de locuri de parcare este foarte mare.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în prezența Primarului General, Gabriela Firea.

“Este în continuare nevoie de parcări în București, le construiește și Primăria Capitalei și primăriile de sector. Toate obiectivele de infrastructură mare ajută la calitatea vieții, la fluidizarea traficului și la o luptă reală cu poluarea.” a completat Gabriela Firea, Primarul General, prezent la eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel