EXCLUSIV  Daniel Băluță, Sector 4. Proiect amplu pentru parcări

Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 a discutat la Interviurile DC News despre problema locurilor de parcare din București și despre amplul program de construcție al mai multor parcări pe care acesta la demarat. 

Daniel Băluță a anunțat că în Sectorul 4 se vor construi mai multe parcări, în proximitatea stațiilor de metrou IMGB, Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Constantin Brâncoveanu și Tineretului. În plus, acesta a dezvăluit faptul că fiecare piață din Sectorul 4 va avea câte un loc specific de parcare.

Conform datelor prezentate de Băluță, parcarea IMGB va avea în jur de 300 de locuri, Apărătorii Patriei 200, Piața Sudului 360, Constantin Brâncoveanu 500 + un supliment de 120 de parcare, iar cea de la Tineretului în jur de 500 și va putea folosită și ca „park&ride". Aceste parcări vor fi contra cost.

Proiecte în plină desfășurare

Daniel Băluță a declarat că a întâmpinat piedici în procesul de construcție al parcărilor și a vorbit pe larg despre locurile de parcare de la Tineretului.

„Am început parcările la această parcare. Dincolo de piedicile pe care le-am avut și vă rog să mă credeți, sunt niște piedici gratuite... Scapă puterii mele de înțelegere de ce sunt oameni care se opun acestui proiect extrem de util pentru comunitate. Vreau să judecăm așa. În Parcul Orășelul Copiilor, într-un weekend cu vreme frumoasă, vin peste 50.000 de oameni. Știți zona respectivă... Unde să parcheze oamenii respectivi? Am făcut un studiu de impact. Acest studiu de impact a dovedit că poluarea pe care o exercită mașinile ce caută locuri de parcare este infinit mai mare decât această soluție pe care am oferit-o în acest moment. În urma colaborării cu colegii mei din Consiliul Local, vreau să apreciez că avem de multe ori o abordare constructivă. Chiar dacă ne situăm pe poziții divergente, încercăm împreună să găsim soluții. Una dintre soluții a fost aceea de a renunța să tăiem pomi. Nu tăiem niciun pom pentru a realiza această parcare. Este o parcare supraterană, pentru că nici solul nu permite acest lucru. Toată zona a fost o mlaștină."

Park & ride la Tineretului

„Regulamentul construcțiilor spune așa, că... De principiu, la fiecare 20-30 de oameni care vin într-un parc, trebuie un loc de parcare. De aceea, am generat două parcări. Una, pe Bulevardul Tineretului și cealaltă, sus, și acolo suntem în desfășurare pe Șoseaua Olteniței, pe cealaltă intrare, pe partea dinspre Orășelul Copiilor, o altă parcare, de aproximativ 500 de locuri. Mai mult, aceste parcări pot fi folosite în timpul săptămânii ca și park & ride. De exemplu, cea de la Olteniței este la câteva zeci de metri de stația de metrou Constantin Brâncoveanu, în timp ce la parcarea de pe Bulevardul Tineretului putem cu foarte mare ușurință să punem la dispoziție", a declarat Daniel Băluță la Interviurile DC News.

 

Vezi AICI integral interviul. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel