Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, întrebare cheie pentru ISU

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, luni, la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Mihai Eminescu din Sectorul 4. Klaus Iohannis a vizitat și câteva clase ale colegiului, după care a stat de vorbă cu cadrele didactice în cancelarie. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, are totuși o problemă legată de o normă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență în vederea obținerii avizelor de funcționare a unităților școlare.

În legătură cu avizele de funcționare a unităților școlare din Sectorul 4, edilul Daniel Băluță a declarat că "pentru funcționarea unităților școlare este nevoie de două tipuri de avize: de la Direcția de Sănătate Publică, unde toate unitățile școlare au avize, iar cel de-al doilea tip de aviz este cel de la Inspectoratul de Situații de Urgență București-Ilfov. 

Aici există trei categorii de unități, respectiv cele care au aviz, unități care nu au nevoie de aviz și unități care sunt în curs de avizare. Ceea ce vă pot spune este că la nivelul sectorului există un număr foarte mic de unități care au aviz de la ISU, suntem numărul 1 în București, din nefericire. Avem expertize pentru 43 de unități școlare și am depus documentația la ISU, urmând ca ulterior sâ primim recomandările care presupun modificări pe care trebuie să le aducem școlile", a declarat daniel Băluță. 

[citeste si]

"Din punct de vedere al finanțării, la Ministerul Dezvoltării există o linie de finanțare pentru astfel de lucrări. Până la intervalul în care legea permite acest lucru, 30 iunie 2017, fiind ultima zi în care trebuie făcute modificările, vom reuși să punem în regulă toate unitățile școlare din Sectorul 4.

Ceea ce vreau să subliniez, acesta fiind și un apel adresat celor de la ISU este legat de următorul aspect: în normativele ISU există obligativitatea ca toată tâmplăria pe care o au unitățile școlare  să fie din aluminiu, și nu din PVC. Este un lucru extrem de dificil. Sunt o serie de școli care au fost într-un proces de reparație făcut de Banca Europeană de Investiție. Acestea sunt în garanție și nici nu se pune problema schimbării acestor tâmplării. Este extrem de costisitoare această schimbare, și nici nu știu dacă  în România sunt multe unități școlare sau administrații publice locale care își permit să schimbe tâmplăria", a mai spus edilul Sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel