Daniel Băluță, premieră pentru infrastructura școlară, după 28 de ani

Daniel Băluță anunță că peste 50 de școli și grădinițe ale Sectorului 4 intră în reparații capitale. Lucrările costă peste 13 milioane de euro.

Sectorul 4 bifează o nouă premieră în privința investițiilor publice! După ce au fost demarate lucrări de anvergură în privința lărgirii a trei bulevarde, acum a venit rândul școlilor și grădinițelor din sector să beneficieze de investiții masive, în condițiile în care sunt necesare și modificări structurale importante pentru alinierea clădirilor la standardele impuse de normele de siguranță la incendiu.

Contractele de execuție pentru intervențiile asupra clădirillor în care funcționează unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 4, au fost deja semnate, așa că lucrările vor începe săptămâna viitoare, în prima zi a vacanței de vară.

Lucrările vor costa aproximativ 13,5 milioane de euro (peste 63 de milioane de lei) și se vor încheia înainte de debutul anului școlar 2018-2019.

Ce cuprind lucrările de reabilitare

Lucrările de reparații și modernizare reprezintă o intervenție temeinică asupra tuturor clădirilor școlilor și grădinițelor și prespun, între altele, înlocuirea instalațiilor electrice, termice, sanitare, înlocuirea pardoselilor, a geamurilor și a ușilor, refacerea tencuielilor, recondiționarea interioarelor și a căilor de acces, refacerea grupurilor sanitare, dar și recompartimentarea spațiilor, acolo unde este necesar pentru o mai bună funcționalitate. În plus, vor fi create toate condițiile pentru accesul facil al copiilor cu dizabilități în unitățile școlare - săli de clasă, săli de sport, toalete etc.

Cu titlu de exemplu, atașăm acestui comunicat proiectul de modernizare a tuturor clădirilor ce aparțin Colegiului Tehnic Miron Nicolescu. Acestea vor fi refăcute și adaptate celor mai stricte stadarde de funcționalitate, iar la final, vor oferi elevilor cadrul necesar desfășurării în condiții optime atât a activităților școlare, cât și a celor extra-școlare, cum ar fi terenuri de sport în aer liber, sală de sport, sală multifuncțională și cantină.

„Am considerat că 2018 este momentul T0 în privința asigurării unui standard decent al clădirilor în care funcționează unități de învățământ, atât în ceea ce privește siguranța pe care acestea o oferă copiilor și cadrelor didactice, cât și în privinta facilităților la care aceștia trebuie să aibă acces. Anul trecut am fost obligați să relocăm șapte grădinițe ce funcționau efectiv în ruină! Acum însă, în sectorul 4, nu mai discutăm despre proiecte, despre idei, ci despre lucrări ce vor începe chiar acum! Vorbim despre consolidări și reabilitări termice ale clădirilor actuale, despre construirea altor noi, despre dotări la standardele actuale, într-un cuvânt despre locații care la finalul lucrărilor vor fi unele decente, civilizate, dar mai ales sigure!", declară Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Vezi si: Primăria Sectorului 4, cifre-cheie despre taxa de salubrizare: Cât pierd cetățenii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy