Daniel Băluță. Loc de joacă pentru copii, salvat în Sectorul 4

Parc salvat de primarul Daniel Băluță
Parc salvat de primarul Daniel Băluță

Daniel Băluță și  consilierii locali ai Sectorului 4 au reușit să salveze  singurul loc de relaxare pentru 1.000 de locuitori, care  urma să fie înlocuit cu un bloc de 8 etaje.

Consiliul Local al Sectorul 4 a decis, în unanimitate, demararea procedurilor legale în urma cărora locul de joacă din Șoseaua Olteniței nr. 67 A va putea fi răscumpărat de la persoana căreia instanța de judecată i-a reconstituit în natură dreptul de proprietate asupra acestui spațiu.

Hotărârea vine în urma unei inițiative a consilierilor locali din partea USR – Elena Iancu, Sorin Ceacâr și Antonio Andrușceac, însușită fără amendamente de către consilierii locali ai PSD, PNL, PPUSL, PMP și ALDE.

Potrivit expunerii de motive care a stat la baza adoptării hotărârii de consiliu menționate mai sus, parcul din șoseaua Olteniței nr. 67 A are funcțiunea de loc de joacă de peste 30 de ani, iar menținerea acestuia în parametri actuali reprezintă o satisfacere a nevoii reale de spații verzi și de spații de relaxare a unui număr de peste 1.000 de oameni ce locuiesc în blocurile din aproprierea acest spațiu.

Vezi si: Sectorul 4. Străzile şi bulevardele principale vor avea patru benzi

Pentru a respecta însă și dreptul de proprietate consfințit atât de lege, cât și de decizii ale judecătorilor, consilierii locali ai sectorului 4 au considerat oportună demararea procedurilor în urma cărora proprietarul va fi despăgubit corect, iar cetățenii își vor păstra locul de joacă pe care îl numesc oaza lor de verdeață!

În aceste condiții, Consiliul Local al Sectorului 4 a evitat înlocuirea acestui spațiu cu un bloc de locuințe în regim P+8, pentru care proprietarul solicitase autorității locale analizarea oportunității realizării unui PUD (Plan Urbanistic de Detaliu). „Suprafața vizată de PUD este situată între trei blocuri, ceea ce înseamnă o sufocare a zonei din punct de vedere al distrugerii zonei verzi, precum și a lipsei de intimitate, distanța dintre balcoane fiind de numai câțiva metri. Nu putem sacrifica bunăstarea și nevoile cetățenilor semnatari ai petițiilor înaintate autorității locale, pentru o construcție forțată într-un spațiu dintre blocuri", se arată în expunerea de motive menționată mai sus.

„Ședința de ieri a Consiliului Local Sector 4 arată faptul că interesul comunității depășește barierele meschine ale politicii. Colegii consilieri își repectă astfel jurământul depus la învestire și folosesc toate pârghiile legale pentru a satisface nevoile reale ale oamenilor. Pentru acest lucru, le mulțumesc!", declară Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel