Danemarca: Acord încheiat de stânga pentru formarea unui guvern social-democrat

Lidera social-democraţilor, Mette Frederiksen, a anunţat în cursul nopţii de marţi spre miercuri încheierea unui acord cu cele trei partide de stânga şi de centru-stânga din Danemarca pentru a forma un guvern, la trei săptămâni după alegerile parlamentare de la 5 iunie, transmite AFP.

"Am ajuns la obiectivul propus (...), arătăm astfel că, atunci când danezii votează cum au făcut, o nouă majoritate le poate transpune speranţele în acţiune", a declarat Mette Frederiksen care va forma un guvern minoritar, o tradiţie în regatul scandinav, susţinut de aliaţii săi.

Mette Frederiksen are sprijinul partidelor din blocul de stânga care a obţinut 91 de locuri din totalul de 179 ale parlamentului de la Copenhaga.

Social-democraţii au dat asigurări că vor plasa schimbările climatice în centrul acţiunii lor, asigurându-şi astfel susţinerea ecologiştilor din Partidul Socialist al Poporului.

Unul dintre subiectele cele mai dificile asupra cărora Frederiksen trebuie să caute un compromis este imigraţia, pentru că celelalte partide de stânga (Social-Liberalii, Partidul Socialist al Poporului şi Lista Unităţii de Stânga) se opun unei poziţii mai restrictive în acest domeniu, după cum doresc social-democraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel