Dăncilă, prioritățile Guvernului în perioada următoare

Dăncilă
Dăncilă

România va acorda, pe durata mandatului la preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, o atenţie prioritară avansării negocierilor cu privire la viitorul cadru financiar multianual 2021-2027, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

'În ceea ce priveşte agenda europeană, am acordat o atenţie specială subiectelor care se vor afla prioritar în programul preşedinţiei române la Consiliul UE. Am evidenţiat în special faptul că politica de coeziune are o valoare atât simbolică pentru avansarea Uniunii, cât şi una concretă, generatoare de valoare adăugată certă, în direcţia asigurării convergenţei şi reducerii diferenţelor de dezvoltare. Atât Slovacia, cât şi România, în calitate de beneficiare ale acestei politici, sunt dovada clară a importanţei acestei politici în plan european. În acest context, am subliniat faptul că România va acorda, pe durata mandatului la preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, o atenţie prioritară avansării negocierilor cu privire la viitorul cadru financiar multianual 2021-2027', a declarat Viorica Dăncilă.

Colaborare cu Slovacia

Premierul român a adăugat că, în ceea ce priveşte securitatea internă a UE, a evidenţiat faptul că obiectivul consolidării siguranţei va reprezenta unul dintre pilonii pe care vor fi definite priorităţile României pe durata mandatului la Consiliul UE. 'Ne propunem să acordăm o atenţie deosebită eforturilor de asigurare a unui cadru consolidat de securitate internă în Uniunea Europeană, în beneficiul cetăţenilor europeni şi de sprijinire a restaurării funcţionalităţii spaţiului Schengen. Aceasta va fi încă o oportunitate pentru noi de a demonstra valoarea adăugată a României în realizarea obiectivelor în materie de securitate. Am exprimat disponibilitatea de a coopera îndeaproape cu partea slovacă pe parcursul exercitării preşedinţiei în exerciţiu a OSCE, mai ales în perspectiva deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019', a afirmat Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel